Hronika

Sud odbio sporazum o priznanju krivice specijalaca i Bande

Sud odbio sporazum o priznanju krivice specijalaca i Bande
Sud odbio sporazum o priznanju krivice specijalaca i Bande
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Sudsko vijeće Okružnog suda Banjaluka nije prihvatio sporazum o priznanju krivice, a koji su sa Republičkim javnim tužilaštvom sklopili optuženi specijalci Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović, kao i Oleg Banda suvlasnik auto - kuće „Kvatro“. Oni su optuženi za pljačku 617. 000 KM počinjenu u septembru prošle godine.

Podsjetimo trojica suspendovanih pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Republike Srpske i suvlasnik auto kuće "Kvatro" iz Banja Luke, koji su optuženi za pljačku 617. 000 KM, na auto-putu Banjaluka-Gradiška, potpisali su sa Republički javnim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da budu osuđeni na ukupno 25 godina zatvora.

Prema tom sporazumu, specijalac Vladan Malić, (32 godine) , koji je po optužnici organizator zločinačke grupe bio bi osuđen na 8 godina, a specijalci Goran Paraš i Aleksandar Popović na po 6 godina. Prema tom sporazumu Oleg Banda suvlasnik auto kuće "Kvatro" bio bi osuđen na pet godina. Takođe, sporazumom o priznanju krivice, optuženi su pristali da im se oduzme ilegalno stečena korist u iznosu od oko 543.000 KM, te da plate troškove postupka od oko 12.000 maraka. Podsjetimo, nakon što su pohapšeni, dio opljačkanog novca je pronađen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije