Hronika

Sud ponovo oslobodio četvorku iz RUGIPP-a, građanima troškovi suđenja

Sud ponovo oslobodio četvorku iz RUGIPP-a, građanima troškovi suđenja
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Sud ponovo oslobodio četvorku iz RUGIPP-a, građanima troškovi suđenja

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci ponovo je oslobodio optužbi pomoćnika direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Aleksandra Deurića, načelnika Odjeljenja za nadzor Dragana Grulovića te službenice za pravne poslove Doris Kremenović i Željku Milinković.

Sud je, pritom, odredio da troškovi krivičnog postupka padaju na teret budžetskih sredstava, što znači da će ih, u konačnici, platiti građani.

Optužena četvorka je, podsjetimo, i u ranijem prvostepenom postupku u oktobru 2020. u Okružnom sudu u Banjaluci oslobođena krivice, ali je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo presudu te predmet vratio na novo suđenje.

Oni su, podsjećanja radi, bili optuženi da su raznim zloupotrebama omogućili da imovina grada Banjaluka pređe u tuđe ruke.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić, a Republičko javno tužilaštvo je na zadnjem ročištu izmijenilo optužnicu i optuženima stavilo blaži oblik krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije