Hronika

Sud potvrdio optužnicu: Filipović drogu krio u gaćama

Sud potvrdio optužnicu: Filipović drogu krio u gaćama
Foto: N.N. | Sud potvrdio optužnicu: Filipović drogu krio u gaćama

​TRAVNIK - Opštinski sud u Bugojnu potvrdio je optužnicu protiv Emira Filipovića (29) iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optuženom se stavlja na teret da je tokom 2018. godine neovlašteno nabavljao i prodavao opojnu drogu kanabis osobama sa područja Gornjeg Vakufa-Uskoplja po cijeni od 10, 20, 30 i 50 KM.

"U više navrata drogu je prodavao osobama među kojima su Z.Š., A.D. i D.T. na način da je s navedenim licima kontaktirao putem mobilnog aparata i ugovarao mjesto prodaje opojnih droga", navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da je kod optuženog 24. oktobra prošle godine prilikom policijskog pretresa pronađena prozirna vrećicu sa zipo zatvaračem u kojoj se nalazilo šest grama kanabisa, koji je skrivao u gaćicama, a koji je bio pripremljen za dalju prodaju, te crna torbica u kojoj je bilo 400 KM i mobilni telefon.

Kako se dalje navodi, izvršen je i pretres automobila reno klio, gdje je pronađeno 150 KM.

Pretresom porodične kuće, drugog sprata koji koristi Filipović, u primaćoj sobi u ormaru pronađena je prozirna PVC kesa s većim grumenom opojne droge kanabis težine 165,3 grama, te u spužvi u istom ormaru pet manjih PVC vrećica s kanabisom težine 1,6 grama, 1,7 grama, 1,9 grama, 1,6 grama i 1,7 grama, a s obzirom na način pakovanja i količinu, bila je pripremljene za dalju prodaju, kao i digitalna vaga sive boje s plastičnim zatvaračem na kojoj su se nalazili tragovi pomenutog narkotika.

Postupajući tužilac je u optužnici predložio da se istom oduzmu opojna droga kanabis koja je pretresom pronađeno kod optuženog, digitalna vaga sive boje sa plastičnim zatvaračem i pripadajućim baterijama, mobilni, te da se oduzme imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u visini 510 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije