Hronika

Novi detalji o slučaju Buntić: Sud u Ljubuškom traži izuzeće

Novi detalji o slučaju Buntić: Sud u Ljubuškom traži izuzeće
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL | Sud u Ljubuškom o Buntiću: Tražimo izuzeće

Nakon što su juče iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona uložili žalbu zbog odbijanja prijedloga za određivanje pritvora bivšem rukometašu Denisu Buntiću (41), uslijedila je ekspresna reakcija Općinskog suda u Ljubuškom.

U ovoj pravosudnoj instituciji, u kojoj su, prethodno, odbili prijedlog za određivanje pritvora Buntiću te mu izrekli mjere zabrane, odlučili su zatražiti izuzeće.

"S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja uposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu", naveli su iz ovog Suda za "Avaz".

Podsjećamo, Denis Buntić je prošle sedmice prijavljen za nasilje u porodici, odnosno da je pretukao suprugu Klaru, u njihovoj porodičnoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom.

Tokom pretresa kuće, pripadnici Policijske uprave Ljubuški su pronašli cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje, municiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije