Hronika

Sud u Travniku potvrdio, Sejmenu zbog droge prijeti do 10 godina robije

Sud u Travniku potvrdio, Sejmenu zbog droge prijeti do 10 godina robije
Foto: N.N. | Sud u Travniku potvrdio, Sejmenu zbog droge prijeti do 10 godina robije

TRAVNIK - Opštinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu koja četrdesetdvogodišnjeg Safeta Sejmena tereti da je dilovao drogu, a zbog čega mu prijeti i do 10 godina robije.

Optuženom se stavlja na teret da je od početka 2020. do 13. maja te godine na području Busovače i Novog Travnika od njemu poznatih osoba kupovao spid i kanabis radi dalje prodaje.

"Terete ga da je spid prodavao u više navrata osobi S.L. za 50 do 100 KM, a kanabis osobi B.M. za 20 KM", ističe se u optužnici koju je protiv Sejmena podiglo Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona.

Kako se u optužnici dodaje, radi dalje prodaje držao je drogu MDMA, neto mase oko šest grama, u obliku 15 rozih tableta upakovanih u celofanski paketić.

Držao je, dodaje se, i spid neto mase šest grama, upakovan u plavi plastični paketić, kao i kanabis, neto mase oko 16 grama, upakovan u providnu PVC vrećicu.

"Tu drogu su 13. maja prošle godine u poslijepodnevnim satima, u mjestu Gavrine kuće, opština Busovača, pronašli policajci tokom kontrole Sejmena", naglašava se u optužnici.

U optužnici je predloženo oduzimanje te droge od optuženog Sejmena.

"Za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz Krivičnog zakona FBiH propisana je kazna zatvora od jedne do deset godina", saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Opštinski sud u Travniku je potvrdio još jednu optužnicu zbog droge, a na njoj se našlo ime Sanela Mujčinovića (29), kojeg terete da je sjemenke kanabisa sakrivao u kutijici za grožđanu mast.

U optužnici se navodi da je 13. jula prošle godine, tokom kontrole opel vektre, koja je bila parkirana uz put, a u kojoj je Mujčinović bio na mjestu vozača, taj mladić kod sebe, između ostalog, imao zamotuljak u providnoj PVC foliji u kojem je bilo kanabisa neto mase 0,137 grama, te okruglu plastičnu kutiju sa natpisom grožđana mast u kojoj se nalazilo 20 sjemenki kanabisa, neto mase 0,250 grama.

"Tu drogu su policajci PU Travnik oduzeli", ističe se u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije