Hronika

Suđenje Mirku Stojčinoviću i Borislavu Jeličiću: Nije bilo žalbi na privatizovanje

Suđenje Mirku Stojčinoviću i Borislavu Jeličiću: Nije bilo žalbi na privatizovanje
Foto: N.N. | Suđenje Mirku Stojčinoviću i Borislavu Jeličiću: Nije bilo žalbi na privatizovanje
Dragan Sladojević Dragan Sladojević

BANJALUKA - Sanjin Kosić i Radenko Dragojević, svjedoci odbrane nekadašnjeg zamjenika pravobranioca Mirka Stojčinovića, rekli su u Okružnom sudu Banjaluka da su firme "Naš dom" i "Građa" bivšu društvenu imovinu, zbog koje se vodi sudski spor, stekli u procesu privatizacije državnog kapitala, te da se na program privatizovanja ranije niko nije žalio.

Uz Stojčinovića, u ovom procesu sudi se i njegovom nekadašnjem pomoćniku Borislavu Jeličiću, a njih Republičko tužilaštvo tereti da su raznim zloupotrebama oštetili grad Banjaluka za višemilionski iznos.

"'Naš dom' je imovinu koja se nekada vodila kao društvena kupio u procesu privatizacije i imao je pravo svojine. Nedavno je Privredni sud u Banjaluci donio odluku kojom je Radnički univerzitet obavezan da se iseli iz zgrade i preda je 'Našem domu', te nadoknadi štetu", rekao je Kosić, a koji je zastupnik te firme.

Dragojević, koji je stečajni upravnik u firmi "Građa", tvrdi da grad Banjaluka nema pravo na imovinu te firme.

"Srpska je u procesu privatizacije prodala imovinu 'Građi'", rekao je Dragojević.

Podsjetimo, Republičko javno tužilaštvo podiglo je prije godinu dana optužnicu protiv Stojčinovića i Jeličića, a koja ih tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja. Optužnica Stojčinovića tereti da je preduzećima "Naš dom" i "Građa" omogućio da na sebe uknjiže nekretnine, čime je grad Banjaluka oštećen za više od 7,5 miliona KM. Stojčinović je optužen i da se zajedno sa Jeličićem u predmetu "Poljoprivredna škola" odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje, ne obavještavajući o tome grad Banjaluka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije