Hronika

Suđenje Stanivukoviću: Prije nego što ju je zapalio, od supruga se krila u grmlju

Suđenje Stanivukoviću: Prije nego što ju je zapalio, od supruga se krila u grmlju
Foto: Velibor Tripić | Suđenje Stanivukoviću: Prije nego što ju je zapalio, od supruga se krila u grmlju

BANJALUKA - Zbog prijetnji optuženog Branislava Stanivukovića da će je zaklati i zapaliti, njegova vanbračna supruga Milica M. (33) noć prije zločina kada ju je živu zapalio, sa prijateljicom se skrivala u grmlju.

"Kada smo se rastale, oko šest ujutro me nazvao Branislav i ponovio da će Milicu zapaliti", rekla je u banjalučkom Okružnom sudu Đuja Inđić, svjedokinja tužilaštva prilikom suđenja Stanivukoviću, koji je optužen da je 20. jula prošle godine suprugu polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu i od posljedica teških opekotina ona je preminula, a sve se desilo pred očima njene maloljetne kćerke.

Svjedokinja je navela da su ona i žrtva imale prijateljski odnos i često su se obilazile, a veče prije zločina bila je kod njih na poslužici u Miličinoj kući u Mrčevcima, gdje je on pio alkohol, a svađa između supružnika počela je kada su se vratili kući u Kukulje.

"Branislav je počeo da prebacuje Milici kako će ga ostaviti, jer je morao otići u zatvor na izdržavanje kazne. Uzeo je nož i krenuo prema Milici rekavši da će je zaklati, ali ga je spriječila njegova kćerka iz prvog braka", ispričala je svjedokinja.

Kako je ispričala, ona je sa Milicom otišla iz kuće te su se sakrile u grmlju dok je Stanivuković prijetio da će Milicu zapaliti. Prema njenim riječima, kobnog dana rastale su se oko 5.45 i Milica je namjeravala otići u firmu i obavijestiti šefa da taj dan ne može biti na poslu jer je preplašena. Istakla je da je Branislav bio bolesno ljubomoran, ali nije vjerovala da je u stanju da ubije Milicu iako joj je to rekao telefonom.

Zehra Stanivuković, bivša supruga optuženog, prvo je ispričala da on nije bio nasilan prema njoj, a kada je tužilac podsjetio da je u istrazi rekla drugačije, rekla je da joj je "možda udario šamar ili dva" i da je "možda bila kriva zbog toga".

Svjedok Darko Šljivanac, koji je Stanivukovićev komšija, kazao je da mu nije poznato da je Stanivuković imao nekih psihičkih problema, a kobnog jutra, kako je ispričao, optuženi ga je pozvao i rekao da je zapalio Milicu.

Miloš Vasiljević, takođe njegov komšija, kazao je da su se Milica i Branislav mnogo voljeli i da ne može vjerovati da je on počinio takav zločin, jer ga poznaje kao dobrog čovjeka, ali mu je jednom rekao da će zapaliti njenu kuću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije