Hronika

Suđenje za prodaju droge: Svjedoka locirali na 1.100 km od Banjaluke

Suđenje za prodaju droge: Svjedoka locirali na 1.100 km od Banjaluke
Foto: Vladimir Stojaković | Suđenje optuženima za prodaju droge: Svjedoka locirali na 1.100 km od Banjaluke

BANJALUKA - Suđenje Srđanu Boškovu (36), Nailu Kapi (20) i Ameru Isakoviću (20) iz Banjaluke, koje terete da su djeci i maloljetnicima prodavali drogu, na posljednjem ročištu nije moglo biti nastavljeno pošto se nisu pojavila dva svjedoka od kojih je jedan, kako se vjeruje, u švajcarskom gradu Bazelu, udaljenom od Banjaluke oko 1.100 km.

Svjedoci su, inače, štićenici Doma za nezbrinutu djecu, a okružni tužilac Miodrag Bukarica kazao je da su nepoznate njihove adrese, a zatim predložio da se čitaju njihovi iskazi.

"Imamo informacije da jedan svjedok više nije štićenik Doma za nezbrinutu djecu i da se nalazi u Bazelu u Švajcarskoj. Za drugog svjedoka imamo informacije da je u Srebreniku", rekao je Bukarica.

Sudsko vijeće kojim predsjedava Blagoje Dragosavljević zatražilo je od Tužilaštva da za iduće ročište nabavi adrese svjedoka kako bi oni bili saslušali.

Tužilaštvo Boškova, Kapu i Isakovića tereti da su od početka 2018. do 3. juna ove godine kupovali i preprodavali marihuanu i spid. Navedeno je i da su djeci i većem broju lica na raspolaganje stavljane prostorije radi uživanja marihuane i spida.

U optužnici stoji da je Boškov angažovao Kapu i Isakovića da prodaju marihuanu, te da su oni drogu više puta prodali maloljetnicima.

Optužena trojka uhapšena je u akciji "Klub" u kojoj je početkom juna, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, palo 11 osoba zbog šverca droge i navođenja na prostituciju.

Policija je nakon sprovođenja akcije "Kluba"  saopštila da dvoje osumnjičenih terete da su navodili maloljetnice na prostituciju. Ta dva lica puštena su da se brane sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije