Hronika

Suđenje za ubistvo Miroslava Lazarevića: Od 24 hica, jedan bio smrtonosan

Suđenje za ubistvo Miroslava Lazarevića: Od 24 hica, jedan bio smrtonosan
Foto: Ilustracija | Suđenje za ubistvo Miroslava Lazarevića: Od 24 hica, jedan bio smrtonosan

​ BANJALUKA - Miroslav Lazarević (32), koji je 16. oktobra prošle godine ubijen u sačekuši u Istočnom Novom Sarajevu, ciljano je, dok je bio za volanom golfa sedam, dočekan kod "ležećeg policajca", jer se tu sporije vozi.

Prema njemu su, iz automatske puške, ispucana čak 24 hica, s tim što ga je pogodilo njih pet, a jedan, i to onaj koji ga je pogodio u koljeno i oštetio mu arteriju, bio je koban.

To je danas rečeno u Okružnom sudu Banjaluka, na početku suđenja Saši Vidoviću (35) iz Bijeljine i Aleksandru Bulatoviću (31) iz Istočne Ilidže, optuženima za ovo teško ubistvo.

Dragica Glušac, republički javni tužilac, pročitala je optužnicu, u kojoj stoji da su optuženi bili dobro pripremljeni, da su nabavili oružje, te u Mostaru ukrali BMW X5 i na njega stavili nepripadajuće registarske oznake, a tim vozilom su, kako ih terete, došli do mjesta zločina.

Optužnica tereti prvooptuženog Vidovića i drugooptuženog Bulatovića da su, nakon ubistva, BMWom pobjegli, te ga zapalili na području opštine Novo Sarajevo, usljed čega je oštećena fasada i stolarija zgrade kod koje je požar na terencu podmetnu.

Lazarevića su, kako ih tereti optužnica, upucali u Beogradskoj ulici, jedinoj kojom on može doći do svoje kuće, a kojoj se kobnih momenata, oko 1.50, vraćao.

Zanimljivo je da je, možda i prvi put, u Okružnom sudu u Banjaluci danas pušten videosnimak s uviđaja, na kojem se vidi ulica gdje je Lazarević izrešetan, a zatim i njegovo vozilo u kanalu, gdje je sletio pošto je upucan.

U golfu, izbušenom mecima, s tim što je najviše rupa na vratima vozača, vidi se i tijelo Lazarevića, glave naslonjene na volan.

Prikazivanje snimka bilo je mučno za sve u sudnici, a naročito za žrtvinog oca, koji je potom izašao iz sudnice kako bi popio tabletu.

Sudski vještak Hamza Žujo, koji je vršio spoljašnji pregled i obdukciju tijela žrtve, rekao je da je Lazarević iskrvario do smrti.

Žujo je naglasio da je Lazarević imao višestruke povrede od hitaca, a da je kobna ona na nozi, gdje mu je oštećena arterija, što je dovelo do oticanja velikih količina krvi.

"Maksimalno do 30 minuta je živio nakon što je upucan", rekao je Žujo, koji je ustvrdio da je moguće da bi Lazarević preživio da mu je ljekarska pomoć ukazana odmah nakon što je pogođen.

Vještak je odbacio mogućnost da je ubica sjedio s Lazarevićem u automobilu. Bulatović i Vidović su uhapšeni pola sata nakon ubistva.

Mediji u Srbiji, podsjetimo, povezivali su Vidovića sa "škaljarskim klanom", a prema njihovim pisanjima on je bio jedan od njihovih glavnih ubica. Mediji su ga dovodili u vezu i s pokušajem ubistva Slobodana Kašćelana, vođe rivalskog "kavačkog  klana".

Četiri advokata

Zanimljivo je da dvojicu optuženih za ubistvo Miroslava Lazarevića brane četiri advokata.

Advokatski tim prvooptuženog Saše Vidovića čine Marica Ćulim i Miloš Stevanović, dok Aleksandra Bulatovića brane Mirko Dabić i Milan Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije