Hronika

Suđenje za ubistvo Rolda: Vatrogasac kroz prozor vidio ugljenisan leš

Suđenje za ubistvo Rolda: Vatrogasac kroz prozor vidio ugljenisan leš
Foto: Velibor Tripić | Suđenje za ubistvo Brune Rolda: Vatrogasac kroz prozor vidio ugljenisan leš

BANJALUKA - Tokom gašenja požara kroz prozor sam na kauču vidio ugljenisan leš, ispričao je vatrogasac Dalibor Guslov, svjedočeći u Okružnom sudu u Banjaluci na suđenju optuženima Borislavu Zoriću (34) i Slobodanu Krnetiću (34), koje terete da su učestovali u ubistvu Brune Rolda (53).

Po riječima Guslova, leš je izgorio do neprepoznatljivosti i skoro da ga nije bilo moguće razlikovati od izgorjelog kauča na kome je bio.

Ovaj vatrogasac je svjedočio na suđenju dvojici optuženih koje terete da su u ubistvu učestvovali zajedno s Radom Drljačom (25), koji je priznao ubistvo i osuđen je na 15 godina robije. Protiv preostalog dvojca se vodi odvojen postupak.

"Bio sam u timu koji je gasio požar na kući u Ulici Vase Glušca. Kada smo stigli na teren iz kuće u toj ulici je kuljao dim kroz prozor do ulice.  Počeli smo odmah s gašenjem, a kroz prozor sam na kauču vidio ugljenisan leš. Bio je jako izgorio i nije se vidjelo lice", precizirao je Guslov.

Kako je dodao, prostorija u kojoj je bio leš teško je oštećena, a vatra se iz nje proširila na krov kuće. Vatrogasci, njih pet ili šest, uspjeli su da požar ugase i spriječe da se proširi.

"Tijelo koje je unutra bilo nismo pomjerali. Lice mu je izgorjelo do neprepoznatljivosti", naveo je Guslov.

Rold je ubijen 25. novembra 2019. u napuštenoj kući. Zorića i Krnetića terete da su zajedno s Drljačom brutalno pretukli Rolda te mu prijetili nožem, da bi ga kasnije Drljača zaklao.

Pomenuti trojac, stoji u optužnici, prethodno je Roldu premlaćivanjem nanio teške povrede lobanje, višestruke prelome rebara, grudne kosti, rascjep jetre.

Prema rezultatima istrage, nakon zločina je Drljača upaljačem zapalio spužvu kreveta na kojem je ležalo tijelo.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, ubijeni Bruno Rold doživio je sličnu smrt kao i njegov devetnaestogodišnji sin Aleksandar Rold, koji je u februaru 2015. brutalno ubijen u dvorištu Osnovne škole "Jovan Cvijić" u banjalučkom naselju Kočićev vijenac.

Mladić je tada izboden nožem i preminuo je na licu mjesta zbog višestrukih uboda u grudi i stomak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije