Hronika

Suđenje za zločin u Trnu: Majka ubijenog govorila Čamberu "ubico"

Suđenje za zločin u Trnu: Majka ubijenog govorila Čamberu "ubico"
Foto: Arhiva | Suđenje za zločin u Trnu: Majka ubijenog govorila Čamberu "Ubico"

BANJALUKA - Kao što je i najavljeno, Milan Đurđević (43) iz Laktaša priznao je krivicu po optužnici koja ga tereti da je sa mjesta zločina kući odvezao sugrađanina Dalibora Čambera (47), optuženog da je u Trnu ubio Duška Savanovića (24) i ranio Aleksu Babića (22).

Nakon priznanja razdvojen je sudski postupak sa onim koji se vodi protiv Čambera, a Đurđeviću će presuda biti izrečena u petak.

Inače, tokom suđenja, danas je Vesna, majka ubijenog Savanovića, na izlasku iz sudnice krenula prema Čamberu te mu govorila "ubico", s tim što su je sudski policajci zaustavili u namjeri da mu priđe.

Nakon razdvajanja postupka, tužilac Aleksandar Simonović rekao je da ne postoji ni jedna olakšavajuća okolnost na strani Đurđevića.

"On je bio potpuno svjestan šta čini, a oštećeni ničim nisu doprinijeli da dođe do obračuna i korištenja oružja", rekao je Simonović.

Branilac Đurđevića, Duška Bogojević, istakla je da on krivicu priznao od samog početka.

"Nije bilo nikakvog dogovora između mog klijenta i Čambera. Đurđević nije ni znao da prvooptuženi ima pištolj kod sebe, a krivično djelo je počinio iz neopreznosti i neznanja šta će uraditi Čamber jer je u njega usmjerio oružje i rekao mu da ga vozi kući", kazala je Bogojevićeva.

Ona tvrdi da bi Đurđević spriječio Čambera da je znao njegove namjere, te dodaje da je Đurđević spreman da nadoknadi štetu oštećenima. Đurđević je istakao da se kaje i ponovo uputio saučešće porodici ubijenog Savanovića.

Roditelji ubijenog Savanovića, Vesna i njen suprug Miodrag, žalili su se i da ništa ne čuju, a došli su da saznaju zašto je ubijen njihov sin.

Sudija Dragan Uletilović ih je upozorio da moraju da poštuju sud.

"Vidim koliko nas sud poštuje, kao da smo na pijaci", kazao je Miodrag Savanović.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne" ranije objavile, po optužnici, Čamber i Đurđević su mercedesom C, za čijim volanom je bio Đurđević, došli na pumpu, a po izlasku iz vozila došlo je do verbalnog sukoba sa Savanovićem i Babićem koji su na pumpu došli mercedesom GLK 220.

Tada je, dodaje se, došlo do fizičkog obračuna pa je Čamber izvadio pištolj "CZ", kalibra devet milimetara, za koji nema oružni list, niti dozvolu za nošenje.

Prema optužnici, ispalio je hitac prema Mercedesu GLK koji je pogodio zadnji lijevi točak, a Savanović i Babić su sjeli u vozilo i pokušali da odu, ali ih je Čamber zaustavio.

Babić je, dodaje se, izašao iz vozila i Čamber je prema njemu ispalio hitac i pogodio ga u lijevo stopalo. Kako se navodi u optužnici, Babić je krenuo da se udaljava i Čamber ga je pratio, a zatim ga je Savanović udario i oborio.

Čamber je, navodi se, pao leđima na tlo i iz tog položaja je ispalio treći hitac prema Savanoviću, koji je bio okrenut leđima i udaljen dva do tri metra od njega. Savanović je zadobio prostrelnu ranu karlice i trbuha, usljed čega je došlo do masivnog unutrašnjeg iskrvarenja. Sanitetom je prevezen u Urgentni centar UKC RS gdje je podlegao od posljedica ranjavanja u 23.50 časova.

Đurđević je, kako se navodi u optužnici, odvezao Čambera s mjesta zločina kako bi mu pomogao da prikrije pištolj i druge tragove.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović kazao je da je Daliboru Čamberu Sudsko vijeće produžilo pritvor u kohem je od janaura.

Njegov advokat, Miloš Paleksić, sudu je predao izvod iz kaznene evidencije za optuženog. Podsjetio je Sud da je podnio zahtjev za vještačenje krvi oštećenih na prisustvo droga.

"To bi trebalo uraditi što prije jer nakon šest mjeseci od uzimanja uzoraka krvi to nije moguće utvrđivati", rekao je Paleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije