Hronika

Sukob Pakistanaca i Avganistanaca u Bihaću, jedan uboden nožem

Sukob Pakistanaca i Avganistanaca u Bihaću, jedan uboden nožem
Foto: N.N. | Sukob Pakistanaca i Avganistanaca u Bihaću, jedan uboden nožem

BIHAĆ - Više migranata sukobilo se u ponedjeljak u blizini Đačkog doma u bihaćkom naselju Borići, gdje je smješten jedan broj ilegalnih stranih državljana, a tom prilikom teško je povrijeđeno jedno lice iz Pakistana koje je u predjelu stomaka ubodeno nožem.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola policije USK, sukob je policiji prijavila službenica Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koja rukovodi pomenutim centrom.

"Policija je dolaskom na lokaciju pronašla osobu rođenu 1999. godine iz Pakistana sa ubodnim ranama od hladnog oružja, najvjerovatnije noža. Prebačen je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje mu je ukazana pomoć, te konstatovane teške tjelesne povrede.On je policiji izjavio da su mu povrede nanijeli drugi migranti, a radi se o sukobu između grupe Afganistanaca i Pakistanaca. Obaviješten je i tužilac, a istraga je u toku", kazao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, ukupna bezbjedonosna situacija na području Unsko-sanskog kantona sve se više usložnjava zbog nekontrolisanog priliva migranata i njihovog sve većeg broja na ulicama ovdašnjih gradova.

Povećanjem broja migranata raste i broj krivičnih djela i drugih incidentnih situacija gdje su oni glavni akteri, a sve su češći sukobi i s građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije