Hronika

Sunita divljala u ćeliji, razbila staklo i posjekla ruke

Sunita divljala u ćeliji, razbila staklo i posjekla ruke
Foto: Screenshoot Facebook | Suniti Hindić divljala u ćeliji, razbila staklo i posjekla ruke

MOSTAR - Zbog povrede Pravilnika o kućnom redu Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela "Villa Ivanković" u mjestu Buna, kod Mostara, Kantonalni sud u Mostaru, koji je nadležan za postupanje, izrekao je disciplinsku mjeru zabrane posjeta na period od 30 dana.

Hindićeva je, kako je potvrđeno "Avazu" iz KPZ-a Mostar, 29. februara u podne, u naletu bijesa, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama u predjelu lakta, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenisali upućivala krajnje pogrdne riječi i psovke.

Iako je odmah pozvana ekipa Hitne pomoći, ona je odbila ljekarski pregled te, zapravo, stepen povreda nije ni utvrđen.

"Ovo nije prvi put da ona, praktično, skreće pažnju na sebe i da se nedolično ponaša, ali daleko od toga da je pokušala suicid. Mi smo odmah reagirali i zatražili sankcije, a odbijen nam je zahtjev o njenom premještanju u Tuzlu" rečeno je iz Uprave KPZ-a Mostar.

Kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog suda Mostar, njoj je i ranije, zbog nedoličnog ponašanja, nakon što se dovikivala sa zatvorenikom iz susjedne ćelije, izrečena zabrana posjeta koja je trajala deset dana.

Sa druge strane, dok u pritvoru čeka na podizanje optužnice za ubistvo Ivankovića, Hindićeva je, kako piše "Avaz", u Opštinskom sudu Mostar optužena za tešku krađu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije