Hronika

Suprugu pištoljem htio natjerati da mu se vrati?

Suprugu pištoljem htio natjerati da mu se vrati?
Foto: Avaz | Suprugu pištoljem htio natjerati da mu se vrati?
Zlatan Čekić

VELIKA KLADUŠA - Teška porodična tragedija dogodila se u subotu u poslijepodnevnim satima u mjestu Johovica, nadomak Velike Kladuše, a u ovom događaju ugašena su dva života, dok je jedna osoba teško ranjena.

Radi se o 39-godišnjem N.K., koji je iz pištolja teško ranio 25-godišnju suprugu K.S., a tom prilikom je ubio i svoju 49-godišnju punicu K.I. Nakon ovog zločina muškarac je izvršio samoubistvo tako što je iz pištolja pucao sebi u glavu.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv tragedije je porodična svađa između supružnika, koja je rezultirala time da je muškarca prije izvjesnog vremena napustila supruga.

Njen suprug se s tim nikako nije mogao pomiriti te ju je u više navrata primoravao da mu se vrati.

Kada u tome nije uspio, uputio se u porodičnu kuću supruge u pomenuto velikokladuško selo s namjerom da je natjera da mu se vrati, noseći pištolj za koji saznajemo da nije bio prijavljen niti registrovan.

Poslije kraće verbalne rasprave i svađe, pucao je najprije u svoju suprugu, a potom i u punicu, nanijevši im povrede opasne po život.

Starija žena je podlegla na licu mjesta, dok je mlađa, teško ranjena, nešto kasnije transportovana u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Dvadesetpetogodišnjakinja se nalazi na Odjelu za intenzivnu njegu i ljekari se bore za njen život.

Prema nezvaničnim informacijama, zločin je policiji prijavila 26-godišnja kćerka ubijene žene.

Muškarcu koji se ranio u glavu također su pokušali pružiti pomoć, ali je tokom transporta do Bihaća preminuo u kolima Hitne pomoći.

Istragu o ovom slučaju vodi Tužilaštvo USK i više informacija biće poznato kada ona bude okončana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije