Hronika

Supružnici i sugrađanin osumnjičeni da su lažnim dojavama zgrnuli 460.000 KM

Supružnici i sugrađanin osumnjičeni da su lažnim dojavama zgrnuli 460.000 KM
Foto: Ilustracija | Supružnici i sugrađanin osumnjičeni da su lažnim dojavama zgrnuli 460.000 KM

FOČA - Stari policijski znanac Nedeljko Mitrović (25) iz Foče osumnjičen je da je sa suprugom Slađanom (21) i sugrađaninom Žarkom Blagojevićem (32) pravio lažne internet dojave o kladioničarskim rezultatima te je ovaj trojac tako nezakonito zaradio više od 460.000 KM.

Oni su pali u međunarodnoj akciji "Dojave" i prijavljeni su Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca.

Mitrović je osumnjičen i da je počinio još krivična djela prevara i iznuda, odnosno da je i prijetio svojim "klijentima" da će prebiti njih i članove njihovih porodica ukoliko ne uplate novčane iznose koji su bili po nekoliko stotina evra.

Trojac je radio putem Facebooka i Messengera, odnosno stranice "Brzo do novca", a kako saznajemo, "mozak" operacije bio je Mitrović.

Od izvora bliskih istrazi saznajemo da je Mitrović kontaktirao s oštećenima i dovodio ih u zabludu da će kladeći se "na sigurno" ostvariti velike dobitke ukoliko uplate novac koji su kasnije podizali njegova supruga i on, kao i osumnjičeni Blagojević.

"Radilo se o većim sumama, na primjer, da se uplati 400 ili 600 evra, a obećavali su im zaradu, na primjer, 15.000 evra. Novac su kasnije podizali svih troje", rekao je naš izvor.

Dodaje da je Mitrović išao i korak dalje pa je prijetio naivnim ljudima koji bi htjeli odustati i govorio da će nauditi njima ili članovima njihovih porodica ako ne izvrše uplatu.

Radilo se uglavnom o osobama iz Srbije, Hrvatske ili Crne Gore.

Kako saznajemo, Mitrović je bio u zatvoru zbog istih krivičnih djela u Srbiji.

"Nezavisne" su ranije pisale da je Mitrović hapšen prije godinu dana, kada je namjerno audijem naletio na sugrađanina Nedeljka Mojovića (44) i teško ga povrijedio.

Sve se odigralo početkom juna u fočanskoj Svetosavskoj ulici naočigled građana i nekih članova porodice oštećenog, koji je tada zadobio ozbiljne povrede u predjelu nogu.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Foča, uz navođenje inicijala, izvještaj protiv prijavljenih rezultat je kontinuiranog i intenzivnog rada policijskih službenika u međunarodnoj akciji "Dojave".

"M.N. je osumnjičen da je od 2014. godine do 2020. pribavio za sebe ili drugog protivpravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica putem društvenih mreža, a u vezi sa rezultatima sportskih utakmica, kao i upućivanjem prijetnji, te da je dovodio u zabludu oštećene osobe iz više različitih zemalja i time ih naveo da na štetu svoje imovine u više navrata izvrše uplate u bankama ili pošti na njegovo ime i na ime M.S. i B.Ž.", navodi se u saopštenju PU Foča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije