Hronika

Suspendovani inspektor: Ako sam kriv, podignite optužnicu

Suspendovani inspektor: Ako sam kriv, podignite optužnicu
Foto: Avaz.ba | Suspendovani inspektor: Ako sam kriv, podignite optužnicu

SARAJEVO - Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pretresaju kuću Zorana Čegara, suspendovanog inspektora Federalne uprave policije, po nalogu Tužilaštva KS.

Čegar se javio "Avazu", a kaže da se vraća iz Zagreba u Sarajevo i da ništa ne krije.

Čegar kaže da su bili prije dva mjeseca pripadnici MUP KS i sve pregledali.

"Evo vraćam se iz Zagreba. Ovo je smiješno šta ljudi rade. Digli Specijalnu policiju, a traže dva papira. Pa nisam ja kriminalac niti terorista. Sve su davno pogledali, i ja sam to predao davno, kad sam suspendiran još unutarnjoj kontroli FUP-a. Sve to znaju, sve imaju. Ne znam šta hoće i čemu ovaj cirkus", kaže Čegar.

Tvrdi da se ovo "ovako ne radi".

"Ako sam kriv, podignite optužnicu. Ali, ne! Ovo je osveta zbog intervjua koji sam dao za jedan medij. I imena koje sam spomenuo. Tada su mi rekli čekaj ih na vratima i evo, tako je i bilo. Pa ovdje  droga ulazi tonama, a oni traže dva papira. Svi znaju ko stoji iza ovoga. Ja se vraćam u Sarajevu i dobro znaju da sam ja ovdje oštećen, ja sam dao pare. Međutim, druga je tu priča i pozadina. Ništa ne krijem.  Da mislim da sam kriv, ja bih otišao, evo iz Zagreba, pravac Njemačka. Ali da jesam, oni bi mene uhapsili. Evo, neka me uhapse", kaže Čegar.

Povezana vijest: 

Policija pretresa kuću i vikendicu suspendovanog inspektora FUP-a

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije