Hronika

Sutra sahrana dvojice Bilećana i Dan žalosti u opštini

Sutra sahrana dvojice Bilećana i Dan žalosti u opštini
Foto: N.N. | Sutra sahrana dvojice Bilećana stradalih u sudaru
Vesna Duka

BILEĆA- Dvojica Bilećana Miloš Vuković (33) i Petar Kapor (22) koji su u nedelju ujutro smrtno stradali na licu mjesta u direktnom sudaru na putu Gacko - Bileća, u mjestu Bijela Rudina kod Bileće, biće sahranjeni sutra u groblju u selu Gornji Hodžići i na Gradskom groblju Bileća.

U trebinjskoj Prosekturi je danas urađen spoljni pregled leševa kojim je utvrđeno da su povrede mogle nastati u saobraćajnoj nesreći, a krv oba stradala je poslata na vještačenje u KTC Banjaluka.

Njih dvojica su, prema potvrdama iz Okružnog tužilaštva Trebinje, upravljali automobilima audi 6 i BMW X3, u kome se na mjestu suvozača nalazio još jedan mladić i on je zadobio teške tjelesne povrede, zbog čega je hospitalizovan na Odjeljenju intenzivne njege u Bolnici Trebinje, ali, i pored dijagnostifikovanih lomova kostiju, nije životno ugrožen.

Okružni tužilac je, prema izvršenom uviđaju koji je urađen zajedno sa policijom, utvrdio da je na putu došlo do direktnog sudara, jer su se kretali iz suprotnih pravaca.

“Vozilo audi A6, kojim je upravljao M.V., kretalo se iz pravca Gacka, a u susret mu je dolazio BM X3 iz pravca Bileće, kada je došlo do direktnog sudara”, kazao je za “Nezavisne” Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje.

Utorak je po odluci načelnika opštine Veselina Vujovića proglašen u Bileći za Dan žalosti zbog smrti dvojice mladića, pa se otkazuju i sve kulturne manifestacije planirane za ovaj dan, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će sportske manifestacije počinjati minutom ćutnje, a na opštinskim institucijama će biti zastave na pola koplja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije