Hronika

Švajcarci pokušali prokrijumčariti maloljetnicu iz Irana

Švajcarci pokušali prokrijumčariti maloljetnicu iz Irana
Foto: Arhivska fotografija | Švajcarci pokušali prokrijumčariti maloljetnicu iz Irana

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije Izačić uhapsili su državljane Švajcarske čiji su inicijali A.M. i A.N, nakon što su u vozilu pokušali prokrijumčariti maloljetnu državljanku Irana.

Na drugoj liniji graničnih provjera službenici ove jedinice otkrili su u subotu, 13. oktobra, da A.N. krije pored sebe maloljetnicu iz Irana, a, prethodno, na uvid nije dala njene dokumente na prvoj liniji graničnih provjera, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Ova lica kontrolisana su u automobilu marke "mercedes", registarskih oznaka Švajcarske, na graničnom prelazu Izačić, pri izlasku iz BiH.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi, osumnjičeni A.M. i A.N. su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati Tužilaštvu BiH.

Na Aerodromu Sarajevo juče su oduzete tri falsifikovane dozvole za boravak u Holandiji, koje su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom pregleda prtljaga državljanina Turske čiji su inicijali B.A, koji je stigao letom iz Istanbula.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krivotvorenje isprave, o događaju je obaviješten tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, prema čijem nalogu je državljaninu Turske odbijen ulazak u BiH, te je vraćen u Istanbul.

Dan ranije, službenici Jedinice Granične policije Izačić otkrili su pet falsifkovanih ličnih karata Italije koje su na uvid dali državljani Indije, koji su kontrolisani na izlasku iz BiH na prelazu Izačić.

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, falsifikovani dokumenti privremeno su oduzeti, a svih pet stranih državljana predato je pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Službenici Jedinice Granične policije Kamensko su u subotu, 13. oktobra, uhapsili državljanina Hrvatske čiji su inicijali M.D. /47/.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol iz Kanbere /Australija/ raspisao potjernicu zbog više krivičnih djela - nepristojan čin sa djetetom ispod 16 godina, bludne radnje sa djetetom ispod 16 godina, upotreba prevoznih usluga s ciljem pripremanja djeteta ispod 16 godina na seksualni akt, seksualno prodiranje djeteta ispod 16 godina u pokušaju, narušavanje toka pravde u pokušaju, iznuđivanje dječije pornografije korištenjem prevozne usluge i ustrajna seksualna zloupotreba djeteta ispod 16 godina.

Državljanin Hrvatske kontrolisan je pri ulasku u BiH na prelazu Vaganj i predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana, pri izlasku iz BiH na prelazu Doljani, uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali R.P, jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela krađa.

Navedeno lice predato je službenicima Policijske stanice LJubinje.

Na aerodromu Tuzla su u petak, 12. oktobra, pripadnici Granične policije BiH uhapsili lice čiji su inicijali S.J, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova bezbjednosti.

Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije