Hronika

Švercerima droge 12 godina robije

Švercerima droge 12 godina robije
Foto: Arhiva | Švercerima droge 12 godina robije

​BANJALUKA - Zbog šverca droge Nebojša Janjić (45), zvani Neno, iz Istočnog Sarajeva osuđen je pravosnažno na sedam godina robije, a njegov sugrađanin Ognjan Kokić (36), zvani Onjo, na pet godina.

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je ranije izrečenu kaznu Janjiću, dok je Kokiću kazna smanjena za dvije godine, pošto je u prethodnom postupku bio osuđen na sedam godina.

Iz Vrhovnog suda RS rekli su da je Sudsko vijeće djelimično uvažilo žalbu odbrane optuženog Kokića.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", prema presudi ovaj dvojac je od januara do oktobra 2017. godine preprodavao drogu na području Banjaluke i Mrkonjić Grada.

Njih dvojica, podsjetimo, optuženi su zajedno s ostalima u predmetu "Piramida".

Ipak, postupak protiv Janjića i Kokića je razdvojen od ostalih, jer se dokazi i svjedoci protiv njih ne odnose na ostale.

U predmetu "Piramida", 13 optuženih u prvostepenom postupku osuđeno je na ukupno 31 i po godinu robije zbog preprodaje droge.

Tokom ove akcije policija je pretresla 23 lokacije na području Banjaluke i Sanskog Mosta i zaplijenjen je gotovo kilogram i po razne droge.

Iz policije su tada precizirali da je tokom ove akcije, odnosno pretresa, oduzeto 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1,4 kilograma marihuane i 32 grama spida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije