Hronika

Švercovali oružje, cjenkali se pa ih uhvatila Granična policija

Švercovali oružje, cjenkali se pa ih uhvatila Granična policija
Foto: Ilustracija | Švercovali oružje, cjenkali se pa ih uhvatila Granična policija

VIŠEGRAD - Dragan Milanović (25) i Veljko Berlić (34) optuženi su da su neovlašteno trgovali oružjem, dok je Srđan Pjevčević (25) optužen da im je pomogao, a dok su se cjenkali zatekli su ih pripadnici Granične policije BiH.

Protiv njih je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Područna kancelarija u Višegradu, podiglo optužnicu zbog krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Višegradu.

Milanoviću, Berliću i Pjevčeviću stavljaju na teret da su krivična djela počinili 7. jula  2020. godine oko 21.15 u mjestu Bijelo Brdo, opština Rudo.

Prema optužnici, po dogovoru prvoosumnjičeni Milanović je došao fordom na pomenutu lokaciju, a Berlić i Pjevčević došli su vozilom suzuki.

Kako se navodi, Milanović je prvo za 150 evra prodao Berliću pušku M48 (karabin) i puščanu cijev.

Mladiće su potom u pregovorima o cijeni durbina na licu mjesta zatekli službenici Granične policije Bosne i Hercegovine D.N. i H.E.

U optužnici se navodi da su ih policajci zatekli nakon što se nisu mogli dogovoriti u vezi sa prodajnom cijenom za otkup pa im je izdato zakonito naređenje da pokažu dokumente.

Kako se navodi u optužnici, prvoosumnjičeni Milanović je potom iskoristio situaciju i pobjegao dok su pomenuti policijski službenici vršili identifikaciju Berlića i Pjevčevića, koji su sa Milanovićem zatečeni na licu mjesta.

"Krišom je sjeo u vozilo kojim se tu prethodno dovezao, upalio motor te uprkos jasno datoj naredbi H.E., ovlaštenog službenog lica, da zaustavi vozilo, on se velikom brzinom udaljio s lica mjesta prema selu Božovići, te nestao u nepoznatom pravcu", navodi se u optužnici.

Dakle, Milanovića terete da je neovlašteno držao i prodao Berliću oružje te silom spriječio službeno lice u vršenju službene dužnosti, a Berlića da je neovlašteno nabavio vatreno oružje, čije nabavljanje građanima nije dozvoljeno ili je ograničeno.

Trećeosumnjičenog Pjevčevića terete da je pomogao Berliću da neovlašteno nabavi oružje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije