Hronika

Švercovali sedam kilograma zlata i srebra

Švercovali sedam kilograma zlata i srebra
Foto: N.N. | Švercovali sedam kilograma zlata i srebra

BUŽIM - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su danas ujutru u Bužimu veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od 180.000 KM.

Nakon oduzimanja robe utvrđeno je da se radi o zlatu težine 795,10 grama i više od šest kilograma srebrnog nakita.

Roba je, kako je saopšteno iz UIO BiH, bila namijenjena prodaji na crnom tržištu u BiH.

"Nakon pribavljene operativne informacije o nezakonitom prometovanju zlatnog i srebrnog nakita, tim službenika UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Banjaluka izašao je u ranim jutarnjim satima na teren na području Bužima. Tom prilikom zaustavljena su dva vozila. U prvom je zaustavljen bračni par, kod kojeg je pronađena veća količina zlatnog i srebrnog nakita, dok je u drugom vozilu žena imala zlatni i srebrni nakit. Za pronađenu robu nije postojala nikakva dokumentacija o porijeklu, a osobe kod kojih je roba pronađena nemaju registrovanu djelatnost prodaje nakita", kazali su iz UIO.

Kako nezvanično saznajemo vozilom su upravljali Omer Džaferović (57), s kojim je bila i supruga, dok je drugi auto vozila Edina Japić (60).

Saznajemo da su prilikom zaustavljanja bili poprilično opušteni.

"Oni se nisu ni potrudili da sakriju nakit, koji je bio samo stavljen u gepek. To ukazuje da im ovo vjerovatno nije prva šverc tura. Najvećim dijelom nakit je iz Turske", kaže izvor "Nezavisnih".

Zlato i srebro su privremeno oduzeti, a dalji dalji rad na slučaju po uputstvima nadležnog Tužilaštva preuzeli su, uz saradnju policijskih službenika MUP-a Bihać, službenici Odsjeka za sprovođenje propisa - Grupa za istrage RC Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije