Hronika

Svjedoci odbrane u predmetu "Trezor": Optuženi u vrijeme pljački spremali meso za slavu

Svjedoci odbrane u predmetu "Trezor": Optuženi u vrijeme pljački spremali meso za slavu
Foto: NN Arhiva | Svjedoci odbrane u predmetu "Trezor": Optuženi u vrijeme pljački spremali meso za slavu

BANJALUKA - Tog 18. januara 2010. godine, kada je u krugu banjalučke firme "Metal" od radnika "Alpha securityja" ukradeno 572.857 KM, Siniša Straživuk (49) i ja pekli smo pečenice za njegovu krsnu slavu Jovanjdan.

To je danas u Okružnom sudu u Banjaluci potvrdio svjedok odbrane Milorad Straživuk, Sinišin rođak, a koji je, zajedno sa još šest lica, optužen u predmetu "Trezor".

"Sjećam se da smo 18. januara 2010. godine Siniša i ja pekli pečenice za Jovanjdan. To smo radili od ujutro do negdje oko 15.30", rekao je Milorad Straživuk.

Istovremeno, po svjedočenjima koja su se takođe čula, i u vrijeme pljačke transporta novca "Pošta Srpske", tokom koje su 6. maja 2008. godine ukradene 229.854 KM, optuženi Aljoša Galić (29) privodio je kraju posljednje pripreme za svoju slavu.

Naime, svjedoci Marinko Dobraš i Đorđe Matić kazali su da su tog datuma, zajedno sa Galićem, pripremali meso za đurđevdansku trpezu.

Tužilac Živana Bajić prigovorila je svjedocima odbrane jer smatra da su njihovi iskazi smišljeni da pomognu optuženima.

Straživuk i Galić optuženi su u predmetu "Trezor" zajedno sa još pet lica, a  terete ih da su bili organizovana grupa koja je od 2008. do 2011. godine izvela više razbojništva teških oko dva miliona maraka.

Na optuženičkim klupama još su i Jovica Karać (42), Miloš Mrđan (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40), te Đorđe Ćulum (37)  iz Banjaluke.

Radnik "Pošta Srpske" i svjedok Tužilaštva Dario Čolić potvrdio je da ga je 6. maja 2008. godine presreo audi iz kojeg su izašla četiri  maskirana lica. Rekao je da su dva razbojnika  napala njega, a druga dva radnike obezbjeđenja "Centurion".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije