Hronika

Svjedok: Krunića smo zamotali u tepih i odvezli u bolnicu

Svjedok: Krunića smo zamotali u tepih i odvezli u bolnicu
Foto: Screenshot | Svjedok: Krunića smo zamotali u tepih i odvezili u bolnicu
Ljiljana Radić

BANJALUKA - Kada mi je javljeno da je pucano na gazdu, krenuo sam do ranča i s lijeve strane puta vidio da neko kleči u kanalu s rukama savijenim iznad glave i gleda u nas. Izašao sam, rekao mu da podigne ruke, ali nije reagovao pa sam ispalio metak upozorenja tri do četiri metra od njega, ali mu je glava samo pala na prsa.

Ispričao je ovo danas u banjalučkom Okružnom sudu Duško Konjević, svjedok tužilaštva u nastavku suđenja optuženima za teško ubistvo Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, a koji je bio član ličnog obezbjeđenja Krunića.

Za zločin su optuženi  Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (56) i Rodoljub Gajić.

Svjedok je ispričao da je pretpostavio da je to jedan od napadača na Krunića, a bio je na koljenima i u čudnom položaju ruku iznad glave te je imao rukavice.

Kako je dodao, pošto se nije trznuo na metak upozorenja, pretpostavio je da je mrtav pa je ušao u auto i produžio prema Krunićevoj kući s ciljem da zaštiti njega i njegovu porodicu.

Podsjećamo da je na mjestu napada po dolasku policije pronađen mrtav Željko Kovačević, koji je prema optužnici učestvovao u zločinu i ubijen u razmjeni vatre s Krunićevim obezbjeđenjem.

Svjedok je ispričao da je kobne večeri bio slobodan, a u kafiću je saznao da mu je  gazda, koji mu je bio kao otac, napadnut na imanju  u Glamočanima.

Istakao je da je nepoznatu osobu pored koje je ispalio hitac zatekao dvadesetak metara od mjesta pucnjave i napada.

Po dolasku na imanje, kako je rekao, zatekao je kolege, među kojima i ranjenog Gorana Ilića, koji je kobne noći bio Krunićev vozač, a  autu su bili Pavlović i Krunić, koji je imao tešku povredu glave.

Ispričao je da je Krunićeva supruga zavapila: "Pomozite mojoj ljubavi", a kako ga nisu uspjeli unijeti u auto, ušli su u kuću, uzeli tepih u koji su ga zamotali i odvozili u bolnicu nadajući se da će mu pomoći.

Ispričao je da je prije ubistva bilo informacija da je u blizini Krunićevog imanja viđan sivi kedi.

Odgovarajući na pitanja u vezi s optuženim Gajićem, svjedok je rekao da nije čuo da se Gajić raspitivao o kretanju Krunića.

Prema njegovim riječima, među kolegama se pričalo da on kocka, ali nije precizirao kakva kocka je u pitanju.

Takođe je rekao i da je jednom iz automobila optuženog nestao novac za dnevnice radnicima.

Na današnjem ročištu svjedočio je i Željko Milašinović, koji je zet optuženog  Gajića, a koji je takođe radio u "Sectoru Securityju" na obezbjeđenju porodice Krunić. On je pred sudom rekao da je Gajić na dan ubistva mijenjao smjenu na poslu.

"Pitao me da mijenjamo smjene, ali nisam mogao pa ga je zamijenio drugi kolega. Mislim da je išao na rođendan. Za ubistvo Krunića sam saznao naveče oko 23 časa kada me zvao kolega", kazao je Milašinović.

Dodao je da mu je šef rekao da je pucano na Krunića i da zove Gajića da dođu.

"Gajić i ja smo odmah otišli na Paprikovac  do bolnice, gdje smo saznali šta se desilo", pojasnio je Milašinović.

I Milašinović  je na pitanje odbrane da li ga je optuženi kontaktirao i raspitivao se o kretanju Krunića kritičnog, ali i bilo kojeg drugog dana, odgovorio da nije.

Gorana Petković, nevjenčana supruga Emilija Balde, odbila je juče da svjedoči, a Aleksandra Kalamanda saslušana je iza zatvorenih vrata jer je sud prihvatio njen zahtjev da njenom svjedočenju ne prisustvuju novinari.

Optužnica Đukanovića tereti da je s Kovačevićem sačekao terensko vozilo kojim se Krunić kretao. Bili su sakriveni u žbunju pored puta i otvorili rafalnu paljbu iz automatskog oružja. Prema navodima iz optužnice, iz jedne automatske puške ispaljeno je najmanje 20, a iz druge 16 metaka.

Baldo je, prema navodima iz optužnice, nakon dogovora s pomenutom dvojicom u organizaciji ovog zločina, 22. aprila u večernjim satima, a u namjeri da sebi pribavi alibi, otišao u kafić, gdje je njegova nevjenčana supruga radila kao konobarica. Kasnije je nazvao Kovačevića, a kada mu se nije javio, telefon je bacio u Vrbas.

Optužnica Gajića, u to vrijeme zaposlenog na poslovima osiguranja Krunićeve supruge i djece, tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

"Istragom je utvrđeno da je Rodoljub Gajić informacije koje su mu bile poznate i dostupne, a tiču se kretanja i navika Krunića, u više navrata telefonski ili u neposrednim kontaktima saopštavao Željku Kovačeviću, znajući da će on lišiti života Krunića. Kovačević mu je za pružene informacije obećao oprostiti novčani dug koji je imao prema njemu", navodi se u optužnici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije