Hronika

Svjedok: Krunića smo zamotali u tepih i odvezli u bolnicu

Svjedok: Krunića smo zamotali u tepih i odvezli u bolnicu
Foto: Screenshot | Svjedok: Krunića smo zamotali u tepih i odvezili u bolnicu

BANJALUKA - Kada mi je javljeno da je pucano na gazdu, krenuo sam do ranča i s lijeve strane puta vidio da neko kleči u kanalu s rukama savijenim iznad glave i gleda u nas. Izašao sam, rekao mu da podigne ruke, ali nije reagovao pa sam ispalio metak upozorenja tri do četiri metra od njega, ali mu je glava samo pala na prsa.

Ispričao je ovo danas u banjalučkom Okružnom sudu Duško Konjević, svjedok tužilaštva u nastavku suđenja optuženima za teško ubistvo Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, a koji je bio član ličnog obezbjeđenja Krunića.

Za zločin su optuženi  Benedi Đukanović (42), Emilio Baldo (56) i Rodoljub Gajić.

Svjedok je ispričao da je pretpostavio da je to jedan od napadača na Krunića, a bio je na koljenima i u čudnom položaju ruku iznad glave te je imao rukavice.

Kako je dodao, pošto se nije trznuo na metak upozorenja, pretpostavio je da je mrtav pa je ušao u auto i produžio prema Krunićevoj kući s ciljem da zaštiti njega i njegovu porodicu.

Podsjećamo da je na mjestu napada po dolasku policije pronađen mrtav Željko Kovačević, koji je prema optužnici učestvovao u zločinu i ubijen u razmjeni vatre s Krunićevim obezbjeđenjem.

Svjedok je ispričao da je kobne večeri bio slobodan, a u kafiću je saznao da mu je  gazda, koji mu je bio kao otac, napadnut na imanju  u Glamočanima.

Istakao je da je nepoznatu osobu pored koje je ispalio hitac zatekao dvadesetak metara od mjesta pucnjave i napada.

Po dolasku na imanje, kako je rekao, zatekao je kolege, među kojima i ranjenog Gorana Ilića, koji je kobne noći bio Krunićev vozač, a  autu su bili Pavlović i Krunić, koji je imao tešku povredu glave.

Ispričao je da je Krunićeva supruga zavapila: "Pomozite mojoj ljubavi", a kako ga nisu uspjeli unijeti u auto, ušli su u kuću, uzeli tepih u koji su ga zamotali i odvozili u bolnicu nadajući se da će mu pomoći.

Ispričao je da je prije ubistva bilo informacija da je u blizini Krunićevog imanja viđan sivi kedi.

Odgovarajući na pitanja u vezi s optuženim Gajićem, svjedok je rekao da nije čuo da se Gajić raspitivao o kretanju Krunića.

Prema njegovim riječima, među kolegama se pričalo da on kocka, ali nije precizirao kakva kocka je u pitanju.

Takođe je rekao i da je jednom iz automobila optuženog nestao novac za dnevnice radnicima.

Na današnjem ročištu svjedočio je i Željko Milašinović, koji je zet optuženog  Gajića, a koji je takođe radio u "Sectoru Securityju" na obezbjeđenju porodice Krunić. On je pred sudom rekao da je Gajić na dan ubistva mijenjao smjenu na poslu.

"Pitao me da mijenjamo smjene, ali nisam mogao pa ga je zamijenio drugi kolega. Mislim da je išao na rođendan. Za ubistvo Krunića sam saznao naveče oko 23 časa kada me zvao kolega", kazao je Milašinović.

Dodao je da mu je šef rekao da je pucano na Krunića i da zove Gajića da dođu.

"Gajić i ja smo odmah otišli na Paprikovac  do bolnice, gdje smo saznali šta se desilo", pojasnio je Milašinović.

I Milašinović  je na pitanje odbrane da li ga je optuženi kontaktirao i raspitivao se o kretanju Krunića kritičnog, ali i bilo kojeg drugog dana, odgovorio da nije.

Gorana Petković, nevjenčana supruga Emilija Balde, odbila je juče da svjedoči, a Aleksandra Kalamanda saslušana je iza zatvorenih vrata jer je sud prihvatio njen zahtjev da njenom svjedočenju ne prisustvuju novinari.

Optužnica Đukanovića tereti da je s Kovačevićem sačekao terensko vozilo kojim se Krunić kretao. Bili su sakriveni u žbunju pored puta i otvorili rafalnu paljbu iz automatskog oružja. Prema navodima iz optužnice, iz jedne automatske puške ispaljeno je najmanje 20, a iz druge 16 metaka.

Baldo je, prema navodima iz optužnice, nakon dogovora s pomenutom dvojicom u organizaciji ovog zločina, 22. aprila u večernjim satima, a u namjeri da sebi pribavi alibi, otišao u kafić, gdje je njegova nevjenčana supruga radila kao konobarica. Kasnije je nazvao Kovačevića, a kada mu se nije javio, telefon je bacio u Vrbas.

Optužnica Gajića, u to vrijeme zaposlenog na poslovima osiguranja Krunićeve supruge i djece, tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

"Istragom je utvrđeno da je Rodoljub Gajić informacije koje su mu bile poznate i dostupne, a tiču se kretanja i navika Krunića, u više navrata telefonski ili u neposrednim kontaktima saopštavao Željku Kovačeviću, znajući da će on lišiti života Krunića. Kovačević mu je za pružene informacije obećao oprostiti novčani dug koji je imao prema njemu", navodi se u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije