Hronika

Svjedok: Semirovo tijelo nađeno na pragu u lokvi krvi

Svjedok: Semirovo tijelo nađeno na pragu u lokvi krvi
Foto: N.N. | Svjedok: Semirovo tijelo nađeno na pragu u lokvi krvi

SARAJEVO - Penzionisani policijac Mujaga Ivazović koji je hicima iz pištolja ubio sina Semira 29. aprila, ispričao je policajcima koji su došli na uviđaj da mu je sin prijetio, psovao majku i tražio 200 KM, rekao je danas ovo u Kantonalnom sudu Sarajevo svjedok Redžep Halilović, inspektor u MUP-u KS.

On je rekao da je došao na uviđaj nakon što je optuženi pozvao 122 i rekao da je ubio sina te i da mu je loše zdravstveno stanje.

Dodao je  da je od stanara zgrade saznao da je optuženog u njegovoj spavaćoj sobi napao sin, te da ga je Mujaga usmrtio hicima iz pištolja.

"U stanu sam zatekao razvaljenu bravu na vratima sobe Mujage Ivazovića. Na podu su zatečeni tragovi krvi koji su vodili sa praga te sobe, kroz hodnik, do dnevnog boravka", rekao je Halilović.

Istakao je da su se tragovi krvi postepeno širili, te da je na pragu dnevnog boravka, u lokvi krvi, nađeno tijelo ubijenog.

Dodao je da pored tijela nije pronađeno nikakvo oružje, a da je na radnoj ploči u kuhinji zatekao mobilni telefon i nož.

Istražitelj je rekao da je optuženi tri puta pucao prema sinu, te da je optuženi tokom uviđaja rekao da je pištolj "tetejac" s kojim je ubio sina dobio od MUP-a kad je otišao u penziju.

Omar Mehmedbašić, advokat optuženog konstatovao je da je Mujaga pucao na sina nakon što ga je ovaj napao nožem, te da je Semir i ranije napadao oca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije