Hronika

Svjedok na suđenju Banjalučanki: Mrtvom suprugu ni svijeću nije zapalila

Svjedok na suđenju Banjalučanki: Mrtvom suprugu ni svijeću nije zapalila
Foto: Ilustracija | Svjedok na suđenju Banjalučanki: Mrtvom suprugu ni svijeću nije zapalila

BANJALUKA - Bjelica Bijelić (66), Banjalučanka optužena da je 4. aprila zadavila svog supruga Dušana (85), tvrdila je da je on sam pao sa kreveta i djelovala je jako hladno - ni svijeću mu nije htjela zapaliti.

To je danas u banjalučkom Okružnom sudu, gdje se sudi Bijelićevoj, otkrio svjedok tužilaštva Nenad Marjanović, prvi komšija porodice Bijelić.

Marjanović je ustvrdio da je Bijelićeva ranije drvetom tukla Dušana po glavi, te ga čupala za kosu.

"Jednom mi je bivša supruga ispričala da je vidjela kako Bjelica tuče Dušana i rekla mi je: 'Eno Bjelica ubi boga u njemu'. Dušan je, kad ga je ona tukla, bio miran i govorio joj je: 'Nemoj me, Bjela, tući i dirati'. Tukla ga je uglavnom kad je bila pijana", naveo je Marjanović.

Prisjeća se svjedok da je zbog svega intervenisala i policija.

Marjanović je istakao da on i skoro svi u naselju Rebrovac, gdje su supružnici živjeli, nisu vjerovali njenim tvrdnjama da je Dušan sam pao i umro.

"Dušan je bio dobar, ali je znao nekad da bude agresivan i da galami, ali nije tukao Bjelicu. Žalio mi se da ga ona tuče i jednom je ispričao da mu je polomila ruku. Tad je ustvrdio da je on ležao na krevetu pokriven dekom, a ona ga je tukla motkom", rekao je Marjanović.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Bijelićevu tereti da je 4. aprila ove godine osamdesetpetogodišnjaka više puta šakom udarila u glavu, a zatim ga s obje ruke obuhvatila i stezala mu vrat, te istovremeno svojom težinom pritiskala grudni koš. On je preminuo istog dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije