Hronika

Tali pet godina robije za premlaćivanje i pljačku starice

Tali pet godina robije za premlaćivanje i pljačku starice
Foto: Ilustracija | Tali pet godina robije za premlaćivanje i pljačku starice

DOBOJ - Alen Talo (25) iz Tešnja osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na pet godina robije, jer je, kako se navodi u presudi, s njemu poznatim saučesnikom pretukao i opljačkao staricu A.K. iz Teslića.

Prema presudi, on je s još jednim licem u staričinu kuću upao 1. maja 2017. godine,  pod okriljem noći, odnosno oko dva sata ujutru.

"Došli su do kuće vlasništvo A.K., gdje su s prozora uklonili mrežicu za insekte i kroz tako načinjen otvor ušli u kuću, a zatim u prostoriju u kojoj je ona na krevetu spavala", navodi se u presudi Okružnog suda u Doboju.

Staricu su, dodaje se u presudi, potom probudili, te je više puta udarili rukama po cijelom tijelu.

"Pritom su govorili: 'Je..m ti sunce, pare baba', da bi joj potom samoljepljivom trakom vezali ruke, te joj istom tom trakom prekrili oči i usta", ističe se u presudi, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Nakon toga su, dodaje se, pokušali da sa staričine ruke skinu zlatni prsten, te joj tako iščašili gornji zglob članka četvrtog prsta desne šake. Osim toga, kod nje su utvrđene i oguljotine kože i nagnječine glave, kao i grudnog koša i grudne kičme.

"Potom su iz crne torbe uzeli novčanik s neutvrđenim iznosom novca, a zatim iz komode i dva zlatna prstena i zlatni lančić, da bi potom s tim predmetima pobjegli", napominje se u presudi.

Talo je, kako saznaju "Nezavisne novine", na pet godina zatvora osuđen u ponovljenom postupku. On je, naime, ranije bio oslobođen optužbi za pomenutu pljačku, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i slučaj vratio na novo suđenje.

Novom presudom je Talo oslobođen troškova krivičnog postupka i oni će pasti na teret budžeta. Starica A.K. je u međuvremenu umrla, a njena porodica je upućena da u parničnom postupku traži nadoknadu štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije