Hronika

Tamburić: Nisam dilovao, ksalol mi je bio za bolove

Tamburić: Nisam dilovao, ksalol mi je bio za bolove
Foto: N.N. | Tamburić: Nisam dilovao, ksalol mi je bio za bolove

BANJALUKA - Nastavak suđenja grupi optuženoj za šverc narkotika donio je nove zanimljivosti, pa je Jelenko Tamburić (53), suspendovani radnik preduzeća "Akvana" i bokserski sudija, rekao da je tablete ksalol koje su kod njega pronađene koristio za lične potrebe kako bi smirio bolove i da nikad nije dilovao drogu.

"Zbog ranjavanja u ratu ponekad imam jake bolove pa koristim razne tablete. Te ksalol tablete su antidepresivi, mogu se koristiti protiv bolova i nisu narkotici. One koje su kod mene nađene sam nabavio još prije dvije godine od poznanika iz Srbije, a trebalo je samo da ih pošaljem za Švedsku za jedan fitnes klub gdje sam radio", kazao je Tamburić u banjalučkom Okružnom sudu.

Prema njegovim riječima, baš na dan kada je preuzeo tablete zaustavila ga je policija zbog neispravne registracije. Tada im je, kako je rekao, sam potvrdio da ima tablete i predao im.

"Rekli su da moraju da ih oduzmu i pošalju na vještačenje. Zamolio sam ih da mi ostave nekoliko jer mi pomažu za smirivanje bolova. Odobrili su mi i ja sam sebi odvadio 400 komada i držao ih na radnom mjestu na gradskom bazenu. Do vremena hapšenja sam popio 80, pa ih je ostalo 320", rekao je Tamburić.

On je istakao da nikad nije krivično kažnjavan, da se jeste bavio svim i svačim da preživi, ali nikad kriminalom.

Pored njega optuženo je još pet osoba, i to da su činili zločinačko udruženje, koje je od juna 2015. do marta 2017. godine kontinuirano prodavalo kokain. Drogu je, navodno, nabavljao Ognjen Branković, a prodaju su dogovarali putem telefona.

Prema Tamburićevim riječima, Brankovića poznaje 15 godina i zajedno su uvozili vozila.

"S njim nisam dilovao drogu, već sam od njega posuđivao pare. Nedžada Omeragića koji je isto optužen poznajem preko njegove braće iz Švedske kod kojih sam tamo radio u auto-praonicama. Vedran Bodiroža mi je posinak i on je bio zlatno dijete, ali se odao lošem društvu i alkoholu, a znao se i drogirati, a ja sam ga spasavao", kazao je Tamburić.

Bodiroža je negirao da je švercovao drogu, ali je priznao da je nekada koristio narkotike.

"Nikome od optuženih nikad nisam prodao niti od njih kupio drogu. Marihuanu sam probao sa 18, a kokain koristim od 2012. godine. Drogu sam nabavljao od izvjesnog Mevlisa", kazao je Bodiroža u nastavku suđenja.

U ovom slučaju, osim navedenih, za šverc narkoticima optuženi su Jelenkova supruga Vesna Tamburić (60), Ognjen Branković (37), Nebojša Mikić (39) iz Banjaluke i Nedžad Omeragić (45) iz Broda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije