Hronika

Tehnički problem stavio na čekanje ključni DNK nalaz u slučaju ubistva Bogdanovića

Tehnički problem stavio na čekanje ključni DNK nalaz u slučaju ubistva Bogdanovića
Foto: Printscreen Video | Tehnički problem stavio na čekanje ključni DNK nalaz u slučaju ubistva Bogdanovića

BANJALUKA – U postupku protiv Dalibora Mandića, optuženog za ubistvo Ariela Bogdanovića (28) iz Banjaluke, banjalučki Okružni sud naredio je DNK vještačenje tragova ali budući da zbog tehničkih problema to još nije urađeno, današnje suđenje je nastavljeno izvođenjem materijalnih dokaza odbrane i tužilaštva.

Kako je pojasnio predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović, dok se čeka taj ključni dokaz, odnosno nalaz i mišljenje vještaka nastaviće sa izvođenjem materijalnih dokaza.

Inače, sud je ranije najavio da će u ovom slučaju narediti DNK vještačenje zbog propusta u istrazi.

Neke od stvari koje će se vještačiti su patike sa tragom koji asocira na krv, kao i odjeća koja je oduzeta od njega i stvari nađene na licu mjesta zločina.

Ranije je vještak Biološke struke Božana Ilić potvrdila da je na osnovu tužilačke naredbe vještačila duks i crvenu jaknu oduzete od optuženog, te da su te tragove uporedi samo sa DNK od optuženog koji je i nađen, a da nije rađeno poređenje tragova sa DNK žrtve jer to nije ni traženo.

Prema optužnici Mandić je kobnog dana 2. decembra 2022. godine u namjeri da ga ubije pratio Bogdanovića koji je išao iz pravca Tržnog centra "Delta planet" prema Rebrovačkom mostu. Kada  ga je sustigao u blizini studentskog kampusa ubo ga je nožem u predjelu gornjeg dijela tijela.

Ranjeni Bogdanović počeo je da bježi te je prešao kolovoz Ulice Bulevar Srpske vojske te je pao kod benzinske pumpe. Mandić je zatim pritrčao  Bogdanoviću te ga dok je ležao nožem ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobjegao.

Sve ovo snimile su brojne kamere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije