Hronika

"Tek kupio auto pa usmrtio dva brata"

"Tek kupio auto pa usmrtio dva brata"
Foto: N.N. | "Tek kupio auto pa usmrtio dva brata"

DOBOJ, TESLIĆ - Potvrđena je optužnica protiv Nemanje Petrovića (25) iz mjesta Donji Ranković, opština Teslić, koja ga tereti da je 16. septembra 2018. godine, oko 8.20, u teslićkom mjestu Osivica, vozeći BMW, usmrtio pješake, braću Savu (73) i Branka (64) Gačića.

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koju je potvrdio tamošnji Okružni sud, navodi se da je Petrović u momentu nesreće imao 1,19 promila alkohola u krvi, usljed čega nije bio sposoban da bezbjedno upravlja autom.

Dodaje se da se kretao iz pravca Teslića prema Čečavi, brzinom od najmanje 80,8 km/h, umjesto u granicama dozvoljene brzine do 80 km/h.

"Izlazeći iz krivine ulijevo, desnim točkom sišao je sa kolovoza na desnu bankinu i izgubio kontrolu nad vozilom, te je došlo do čeonog naleta na pješake Savu i Branka Gačića", ističe se u optižnici koja je u posjedu "Nezavisnih novina".

Savo je od povreda preminuo na licu mjesta, dok je Branko bitku za život izgubio šest dana kasnije.

U ovom postupku, koji će biti održan kada to dozvoli epidemiološka situacija, trebalo bi da se očituje nekoliko vještaka, dok će se kao svjedoci pojaviti sinovi stradale braće, kao i Dragan Petrović, otac vozača Nemanje.

Kako saznaju "Nezavisne", tokom istrage je optuženi ispitan i branio se ćutanjem. Njegov otac Dragan Petrović je u svom iskazu naveo da je kritičnog dana sa sinom Nemanjom, kao suvozač u vozilu, krenuo na izletište "Eko-oaza", gdje su planirali napraviti manje druženje za prijatelje povodom kupovine vozila.

"Dragan Petrović naveo je da je Nemanja malo brže vozio, zbog čega ga je upozoravao da smanji brzinu, jer na tom dijelu puta u jutarnjim časovima često bude klizav kolovoz", navodi se u dokumentaciji o rezultatima istrage, koja je u posjedu "Nezavisnih".

Kako se dodaje, Dragan Petrović je u svom iskazu naveo da je u Osivici, izlazeći iz jedne krivine ulijevo, Nemanja izgubio kontrolu nad vozilom, usljed čega je automobil počeo da se zanosi i slijeće jednim dijelom sa kolovoza, pa tokom prolaska pored pješaka Nemanja nije uspio da ih izbjegne, već ih je udario.

"Dragan Petrović je napomenuo da je Nemanja prethodnu noć izlazio, te da je znao da je još pod uticajem alkohola, ne bi dozvolio da upravlja vozilom", navodi se u dokumentaciji iz istrage.

Svjedok Dragan Gačić, sin stradalog Save, u izjavi tokom istrage naveo je da je na regionalnom putu čuo jak udar vozila, a zatim i škripu guma.

Naveo je da je idući vozilom prema Tesliću naišao na saobraćajnu nezgodu, gdje je policija naizmjenično propuštala saobraćaj, te da ga je zaustavio jedan komšija i rekao mu da sumnja da je njegov otac Savo stradao.

"Dragan Gačić dalje navodi da je parkirao vozilo, izašao i došao do policije, te im objasnio da je on sin lica koje je stradalo u nezgodi, da se nije zadržavao na licu mjesta, da je otišao kući i obavijestio majku, a da je policija u njegovom prisustvu obavijestila Dejana Gačića da je njegov otac Branko Gačić teško povrijeđen u ovoj saobraćajnoj nezgodi", ističe se u dokumentaciji iz istrage. 

U porodici Gačić rekli su za "Nezavisne" da je Nemanja u momentima nesreće, bio za volanom auta koji je kupio i čiju je kupovinu išao da proslavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije