Hronika

Terete ga da je mladića ranio u ruku pa pobjegao

Terete ga da je mladića ranio u ruku pa pobjegao
Foto: Ilustracija | Terete ga da je mladića ranio u ruku pa pobjegao

DOBOJ - Dvadesetsedmogodišnji Dobojlija Mićo Miladinović odgovaraće po optužnici u kojoj se navodi da je pucnjem iz pištolja pokušao ubiti tridesettrogodišnjeg Bojana B., s tim što ga je ranio u ruku, a potom pobjegao.

Istraga protiv njega je okončana, te podignuta, ali i potvrđena optužnica, u kojoj se navodi da se o zakon ogriješio 23. januara, oko 13.40, kada je zapucao na benzinskoj pumpi.

"Došao je na benzinsku pumpu u Ulici Nikole Pašića, grad Doboj, noseći pištolj, čije je nabavljanje građanima dozvoljeno, ali za koji nije imao dozvolu za držanje", ističe se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Unutar pumpe za stolom je sjedio Bojan B. u društvu Ć.Đ.

"Miladinović se, bez ikakvog povoda, obratio Bojanu B. riječima: 'Šta je, šta hoćeš?', nakon čega je otišao do frižidera koji se nalazi sa desne strane od ulaznih vrata u benzinsku pumpu, a potom se vratio do pulta i ponovo se obratio Bojanu riječima: 'Šta je, šta hoćeš, je... ti majku?'", navodi se u optužnici.

Potom je Miladinović, dodaje se, krenuo prema stolu za kojim je sjedio Bojan, te iz džepa trenerke izvadio crni pištolj nepoznate marke i serijskog broja.

"Repetirajući pištolj i držeći ga u ruci, krenuo je prema Bojanu, koji je ustao iza stola, a zatim pištoljem zadao jedan udarac u glavu Bojanu, nanijevši mu razderno-nagnječnu ranu, nakon čega je Miladinović podigao ruku u kojoj je držao pištolj i usmjerio  ga prema  Bojanu, koji je  podigao  ruke  u  namjeri  da zaštiti  glavu", dodaje se u optužnici.

Kako se naglašava, Miladinović je, u namjeri da Bojana ubije, zapucao iz pištolja te ga ranio u podlakticu lijeve ruke, nakon čega je pištolj stavio u džep i pobjegao. Policija ga je kasnije uhapsila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije