Hronika

Teretni voz naletio na automobil na prelazu kod Modriče, žena prebačena na UKC RS

Teretni voz naletio na automobil na prelazu kod Modriče, žena prebačena na UKC RS
Foto: Arhiva | Teretni voz naletio na automobil na prelazu kod Modriče

DOBOJ - Teretni voz naletio je na putničko vozilo na putnom prelazu "Brđani" između Vranjaka i Koprivne na području Modriče, saopšteno je iz "Željeznica Republike Srpske".

Kako su za "Nezavisne" potvrdili iz PU Doboj, žena koja je vozila automobil golf, povrijeđena je u ovom udesu i nakon ukazane pomoći u bolnici u Doboj, hitno je prevezena na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Saobraćaj koji je sinoć bio obustavljen do 23 časa sada se odvija nesmetano 

Iz "Željeznica" su naveli da je teretni voz saobraćao iz Šamca ka Doboju i da se udes dogodio sinoć u 20.46.

"Mašinovođa je uvidevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost udes nije mogao izbjeći", navodi se u saopštenju.

Na lice mjesta su odmah izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje "Željeznica".

"Željeznice" u saopštenju napominju da je putni prelaz "Brđani" osiguran saobraćajnom znakovima na putu, "Andrejevim krstom" i trouglom preglednosti.

Iz "Željeznica" ponovo apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije