Hronika

Teško ranjeni radnik obezbjeđenja savladao napadača i spasao ljude u banci

Teško ranjeni radnik obezbjeđenja savladao napadača i spasao ljude u banci
Foto: cazin.net | Teško ranjeni radnik obezbjeđenja savladao napadača i spasao ljude u banci

CAZIN - Informacije o zdravstvenom stanju 35-godišnjeg čuvara koji je danas ranjen u grudi tokom pucnjave koja se dogodila u Sberbanci u Cazinu, još nisu poznate, ali su saopšteni detalji da je upravo on zaslužan što nije bilo još žrtava.

Kako je rekao portparol ove banke Vedran Peršić, čuvar je, uprkos tome što je teško ranjen, uspio da savlada napadača koji je ušao u banku s puškom ručne izrade poznate pod nazivom “Nimac” danas oko 15.30 časova, te tako spasiti živote drugih radnika i ljudi koji su se zatekli u banci.

Policijski službenici brzo su reagovali kao i tim Hitne pomoći koji je stabilizovao čuvara i odvezao u Kantonalnu bolnicu Bihać gdje je podvrgnut operativnom zahvatu. Uviđaj još traje, a nadležno tužilaštvo utvrđuje motiv.

Kako Klix saznaje, napadač je 56-godišnji Mujo Mehagić koji je po ulasku u banku tražio da se pozovu mediji. Prema prvim informacijama s terena, nije imao namjeru opljačkati banku.

Ranjeni čuvar je Aldin Zulić koji je pogođen u grudi ispod srca. Rodom je iz mjesta Pokoj kod Bihaća.

"Nadležna tijela istražuju i očekujemo da utvrde sve okolnosti ovog napada, koji nije imao elemente oružane pljačke. Blisko sarađujemo sa njima i u direktnom smo kontaktu sa policijom. U ovom trenutku najviše se brinemo za zdravlje čuvara. Nadamo se njegovom brzom i uspješnom oporavku, a u mislima smo i sa njegovom porodicom", rekao je Peršić.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije