Hronika

'Tigar' pred komšijama izrešetan s leđa

'Tigar' pred komšijama izrešetan s leđa
Foto: Nedžad Uglješa | 'Tigar' pred komšijama izrešetan s leđa Tigar pred komšijama izrešetan s leđa

ISTOČNO SARAJEVO - Siniša Miličević (39), zvani Tigar, vlasnik svadbenog salona i kafića "Rodeo", izrešetan je u četvrtak naveče ispred stambene zgrade u kojoj je živio u Istočnom Sarajevu, naočigled komšija.

Policija traga za zasad nepoznatim napadačom, koji je, nakon klasične sačekuše, počinio ovaj zločin u Dabrobosanskoj ulici, oko 22.40. Ubica je, kako se vjeruje, bio sakriven blizu zgrade i čekao da se Miličević pojavi.

"Kada se Tigar parkirao ispred zgrade i krenuo prema ulazu, napadač mu je prišao i ispalio četiri metka. Poslije prvog, Siniša je pao na zemlju i ostao ležati, ali ga je hladnokrvni ubica 'ovjerio' s još tri metka", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Zločin je, iz veće udaljenosti, vidjelo nekoliko mještana Dabrobosanske ulice, a kako saznajemo, sve je snimljeno i kamerama sa zgrade.

Komšije ubijenog tridesetdevetogodišnjaka kažu da je Tigar bio dobar komšija, baš kao i njegova porodica.

"Sjedio sam u kući i čuo sam četiri hica, kao da su iz poluautomatskog oružja. Odmah sam skočio s kreveta, istrčao na balkon i vidio Sinišu da ležu na trotoaru", prisjeća se komšija Vido B.

Dodaje da nije gubio vrijeme - odmah je, u čarapama, istrčao pred zgradu te pokušao da pomogne Miličeviću, koji je još davao znake života.

"Siniša je pokušao da ustane. Pozvao sam Hitnu pomoć. Zatim je pritrčao još jedan komšija, stavili smo ga u auto i on ga je odvezao u Bolnicu Kasindol", priča naš sagovornik.

Nakon što je upucan, Tigar nije ništa pričao. Jaukao je od bolova.

"Kada su ga prevozili do operacione sale, on je komšiji podigao palac, uvjeravajući ga da će sve biti dobro. Međutim, nije izdržao. Preminuo je", kaže naš izvor.

Iz Bolnice Kasindol kažu da je Miličević u njihovu ustanovu dovezen u 22.45 s višestrukim ranama.

"Urađena je drenaža, ali je pacijent gubio mnogo krvi. Petnaestak minuta nakon prijema prebačen je u operacionu salu, jer se posumnjalo da ima povrede unutrašnjih organa i krvnih sudova u abdomenu. U međuvremenu je ustanovljeno da ima i povrede jetre. Nakon sat intervencije on je zbog gubitka krvi preminuo", pričaju ljekari.

Pojedini mještani Istočnog Sarajeva kažu da misle da je napadač na sebi imao crvenu majicu, ali u to nisu sigurni, pošto je bio mrak.

Policajci su, čim im je zločin prijavljen, blokirali cijeli grad. Počeli su potragu za ubicom, koji do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije pronađen, ali i istragu, koja ukazuje da je, po svemu sudeći, riječ o dobro isplaniranoj likvidaciji, iako napadač nije koristio prigušivač.

Istragu su, kako saznajemo, preuzeli Republičko javno tužilaštvo i Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Više lica je saslušano, a slučaj je okarakterisan kao teško ubistvo.

Miličević zadnjih godina nije dovođen u vezu s krivičnim djelima, ali je, podsjetimo, ranije bio blizak Đorđu Ždrali, koji služi kaznu od 20 godina zatvora zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera.

Pamtiće ga po humanosti

Prisjećajući se pokojnog Siniše Miličevića, komšije kažu da je on bio izuzetno human čovjek.

"Kada god su sakupljane pare za bilo šta, on je prvi davao. Šta god je trebalo, on bi bio tu, za sve nas. Bio je kum crkve. Držao je svadbeni salon i kafić 'Rodeo'. Veliki je ovo gubitak, ne samo za njegovu porodicu, već za sve koji su tu ljudinu poznavali", pričaju mještani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije