Hronika

Tijelo bebe policiji dali u crnoj vreći za smeće

Tijelo bebe policiji dali u crnoj vreći za smeće
Foto: N.N. | Tijelo bebe policiji dali u crnoj vreći za smeće

SARAJEVO - Tijelo tek rođene bebe policiji je predato zamotano u crnu kesu za smeće nakon što je sarajevska policija posumnjala da je maloljetnica počinila čedomorstvo, a u ovom slučaju, osim nje, uhapšena je i njena majka, koja joj je u tome pomogla, saznaju "Nezavisne".

Nezvanično saznajemo da se vjeruje da se maloljetnica starosti 15-16 godina porodila 8. oktobra u stanu na Alipašinom polju, a da joj je u tome pomogla majka.

"Nezavisne" saznaju da je majka maloljetnice policiji, koja im je nakon sumnje u čedomorstvo pokucala na vrata, navodno i predala novorođenče u vreći za smeće.

Osim toga, istražiocima je rekla da nije znala da joj je kćerka trudna sve do poroda, jer je djevojka bila punija i imala je krupniju građu.

Šokantan slučaj otkriven je kada je maloljetnica zbog obilnog krvarenja odvezena u Službu hitne pomoći, gdje joj je ukazana pomoć, a zbog sumnje na krvarenje nakon poroda ona je transportovana u bolnicu, na Odjel ginekologije.

Policija je, istražujući slučaj u stanu za koji se sumnja da se u njemu porodila, navodno našla i krvave čaršave na krevetu.

Zbog zaštite identiteta maloljetnice nadležne institucije nisu komentarisale ovaj slučaj.

Kako je "Nezavisnim" potvrđeno iz Tužilaštva KS, zbog krivičnog djela čedomorstvo uhapšena je maloljetna osoba kojoj je određena adekvatna mjera u ustanovi.

Kako nam je potvrđeno, jednomjesečni pritvor je određen i punoljetnoj osobi, majci maloljetnice, zbog krivičnog djela pomoć počiniocu da prikrije tragove krivičnog djela.

Podsjećamo da je u avgustu E.L. (19) i njenoj majci E.H. iz Bužima zbog čedomorstva Kantonalni sud u Bihaću odredio jednomjesečni pritvor.

Sumnja se da se E.L. porodila na tavanu, a njena majka novorođenče je umotala u deku i ugušila.

I nju je otkrilo obilno krvarenje, a navodno su ljekaru rekle da je dijete rođeno mrtvo.

Naknadno je utvrđeno da je u pitanju čedomorstvo.

Mjesec dana ranije 43-godišnja žena iz Bihaća uhapšena je zbog sumnje da je nakon poroda bebu umotala u vrećicu i zakopala u blizini kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije