Hronika

Tijelo bebe pronašli pored puta

Tijelo bebe pronašli pored puta
Foto: N.N. | Tijelo bebe pronašli pored puta

MOSTAR - Uzrok smrti bebe, rođene 5. septembra, a čije je tijelo pronađeno u selu Miljkovići, kod Mostara, biće utvrđen obdukcijom.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su tijelo muškog novorođenčeta pored regionalnog puta Mostar - Čitluk, na lokalitetu Kobilovača, pronašli pripadnici Sektora krim-policije MUP-a HNK.

Po nezvaničnim informacijama, roditelji bebe su iz Gruda, tako da je u istragu uključena policija iz tog grada, kao i njihove kolege iz Mostara.

Navodno su otac i majka bebe bili na ispitivanju u Policijskoj stanici Grude. Obdukcija bi trebalo da bude obavljena sutra, a iz policije kažu da bi tek onda mogli imati više detalja.

Tijelo bebe, potvrdili su kratko, pronađeno je oko 10.45.

"Temeljem informacije Policijske uprave Grude, tijelo su pronašli pripadnici MUP-a HNK", pojasnili su iz policije.

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac.

"Uprava policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, zajedno sa Tužilaštvom Hercegovačko-neretvanskog kantona i u saradnji sa Upravom policije MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona radi na rasvjetljavanju ovog događaja" saopšteno je iz MUP-a HNK.

Više detalja nisu željeli otkrivati ni iz Tužilaštva HNK, jer se tek treba utvrditi kako je došlo do smrti bebe i zašto je ostavljena pored puta.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije