Hronika

Timovi FUCZ uključili se u potragu za nestalim Antom Josićem

Timovi FUCZ uključili se u potragu za nestalim Antom Josićem
Foto: Fena | Timovi FUCZ uključili se u potragu za nestalim Antom Josićem

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), njih 35, jutros su se uključili u potragu za nestalim 67-godišnjim Antom Josićem nastanjenim u Josićima na području opštine Šamac-Domaljevac.

Njegov nestanak su Policijskoj stanici Domaljevac-Šamac, prije tri dana (21. decembra) prijavili članovi porodice nestalog Josića, saopštila je Federalna uprava civilne zaštite.

Na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu Opštine Domaljevac-Šamac, FUCZ je jutros na područje ove opštine uputila timove obučene za potrage i spašavanja, tri potražna psa sa vodičima, bespilotne letjelice (dronove) sa posadom i opremu za spašavanje na vodi i pod vodom.

Josić je posljednji put viđen u subotu (21.12.) poslijepodne kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu. Od tada su za njim tragali porodica, mještani i lovci ali potraga, nažalost, nije dala rezultate.

Jedan tim FUCZ već sinoć se uputio u Domaljevac Šamac gdje su prije potrage na terenu prikupljene informacije od porodice i prijatelja.

Nestali je na sebi imao tamno plavu trenerka, plavu majicu dugih rukava preko koje je bio šareni prsluk i duboke zelene gumene čizme na nogama.

Iz FUCZ mole sve građane da, ako primijete nestalog, ili imaju bilo kakva saznanja, o tome obavijeste CZ ili najbližu policijsku stanicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije