Hronika

Pratite nas na Google news

Tokom vikenda kontrolisano 165 motociklista, 110 kažnjeno

Tokom vikenda kontrolisano 165 motociklista, 110 kažnjeno
Foto: Ilustracija | Tokom vikenda kontrolisano 165 motociklista, 110 kažnjeno
N.N.

BANJALUKA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su tokom prethodnog vikenda na područjima policijskih uprava Trebinje, Foča, Bijeljina, Zvornik, Prijedor i Gradiška proveli akciju pojačanu kontrolu vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala, a sve sa ciljem podizanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Od ukupno 165 kontrolisanih, sankcionisano je 110 vozača motocikla, lakog motocikla, mopeda i bicikla, a kontrolama je utvrđeno da najveći broj vozača motocikla, lakog motocikla i mopeda, njih 69, ne nosi zaštitnu kacigu.

"Od 72 kontrolisana vozača motocikala i lakih motocikala, najveći broj njih, 17 kažnjeno je jer nije imalo položen ispit za vozača ″A″ kategorije i potkategorije ″A1″, dok je kod 11 istekla potvrda o registraciji vozila", saopšteno je iz MUP-a RS.

Кontrolisano je 80 vozača mopeda, a među njima tri su sankcionisana zbog prisustva alkohola u organizmu, od toga kod dva je utvrđeno prisustvo preko 1,5 g/kg. Sankcionisana su i četiri biciklista.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na vozače da se pridržavaju pravila u saobraćaju i vožnju prilagode uslovima puta kako bi svoju i bezbjednost drugih učesnika u saobraćajupodigli na što veći nivo.

Tokom akcije u kojoj je akcenat bio na kontroli vozača motocikla, lakog motocikla, mopeda i bicikla, sankcionisano je i 296 vozača putničkih vozila, među kojima je 12 vozača sankcionisano zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, kao i 14 vozača zbog isteka potvrde o registraciji vozila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije