Hronika

"Tokom zabrane preticao na punoj liniji pa izazvao sudar"

"Tokom zabrane preticao na punoj liniji pa izazvao sudar"
Foto: N.N. | "Tokom zabrane preticao na punoj liniji pa izazvao sudar"

ZAVIDOVIĆI - Opštinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu protiv Dobojlije Edina Hodžića, koja ga tereti da je, tokom zabrane upravljanja vozilom, vozeći pasat preticao kombi preko pune linije, te izazvao sudar s audijem koji mu je išao u susret.

Kako se navodi u optužnici, dogodilo se to 19. oktobra 2019. godine oko 14.20 u Maglaju, u mjestu Misurići.

"Za vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od jedan mjesec vozio je pasat. Kretao se iz smjera Zenice prema Doboju. Po izlasku iz tunela Sikola, u nadolazećoj desnoj krivini, u kojoj je preglednost puta bila nedovoljna i gdje su saobraćajne trake bile razdvojene punom uzdužnom linijom, pri brzini od 121,6 km/h, koja je za 41,6 km/h bila veća od dozvoljene, otpočeo je preticanje kombi vozila ispred sebe", navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, bio je svjestan da mu je zbog krivine u koju je ulazio preglednost puta bila ograničena i da na ovaj način može omesti normalno kretanje vozila koja su dolazila iz suprotnog smjera i tako ugroziti saobraćaj, na što je pristao.

"Kada je tokom preticanja uočio da mu se iz suprotnog smjera približava audi, počeo je naglo da koči u cilju izbjegavanja sudara, u čemu nije uspio jer je na lijevoj saobraćajnoj traci došlo do udara prednje lijeve strane njegovog vozila u prednju lijevu stranu audija", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim".

Ovakvom bezobzirnom i obijesnom vožnjom, kako se dodaje, ugrozio je javni saobraćaj, a S.L., koja je vozila audi, te njena saputnica D.Z. teško su povrijeđene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije