Hronika

Tragedija porodice iz BiH: Ubio suprugu i dvoje djece, pa izvršio samoubistvo

Tragedija porodice iz BiH: Ubio suprugu i dvoje djece, pa izvršio samoubistvo
Foto: Foto: Screenshoot/7sur7.be | Tragedija porodice iz BiH: Ubio suprugu i dvoje djece, pa izvršio samoubistvo

OVERPELT – Muškarac (38) iz BiH ubio je suprugu i dvoje maloljetne djece, dobi tri i godinu dana, nakon porodične svađe u mjestu Overpelt, u belgijskoj provinciji Limburg, saopštila je policija.

I dok su komšije u prvi mah čulu buku iz njihovog stana, tek nakon što je jedna od komšinica ušla u stan i vidjela mrtva tijela žene i djece, alarmirana je policija. Policija je u rekordnom vremenu došla na lice mjesta da bi tek tu shvatili da je izvršilac pobjegao i krenuli u potragu helikopterom i brojnim patrolama.

Nakon nepunih pola sata, policija ga je pronašla mrtvog pored auta u blizini kanala Sint-Huibrechts-Lille.

Kako prenose mediji, drama se desila u stambenoj zgradi sa pet stanova, gdje je živjela ova bh. porodica već neko vrijeme. Niko ne zna kada je tačno ubio ženu i djecu, ali očevici kažu da je policija stigla na lice mjesta oko 17:45.

“Istina je, pokrenuli smo istragu u vezi ove porodične drame, riječ je o trostrukom ubistvu i samoubistvu,”, izjavila je Dorien Vanderheiden, iz kancelarije javnog tužioca, koja je dodala da se javno tužilaštvo neće oglašavati dok traje istraga.

Vijest o tragediji komšije su primile sa nevjericom, jer se nikada ništa slično nije desilo u njihovom mjestu. I dok neki kažu da nisu poznavali žrtve, drugi tvrde da su ih viđali: bili su prijatni, ali uvijek rezervisani. Jedan od prvih komšija priznaje da se iz njihovog stana tog popodneva čula buka:

“Prvo sam čuo kao da prevrće namještaj, a zatim sam čuo prasak, ko kada prozor zalupi”, kaže ovaj komšija, koji dodaje da ovo nije prvi put da se ovaj par svađa.

“Da, u prošlosti sam često mogao čuti njihove svađe. I žena sama je govorila da se više ne osjeća sigurnom”, rekao je ovaj komšija, koji kaže da mu je ona rekla da su rastavljeni i da su pokrenuli razvod.

Inače, ova porodica nije bila nepoznanica lokalnoj policiji, koja je u proteklom periodu intervenisala nekoliko puta zbog prijave nasilja u porodici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije