Hronika

Tragedija u Palama: U požaru poginule majka i kćerkica, otac spasio dvoje djece

Tragedija u Palama: U požaru poginule majka i kćerkica, otac spasio dvoje djece
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Tragedija u Palama: U požaru poginule majka i kćerkica

PALE - U požaru koji je noćas izbio u Palama poginule su tridesettogodišnja žena i njena osmogodišnja kćerka, saznaju "Nezavisne novine".

Požar se dogodio u mjestu Mokro, a policiji je prijavljen u 1.30 časova. Na lice mjesta izašli su policija i vatrogasci.

Kako  je potvrđeno za "Nezavisne", otac je uspio iz kuće izvući dvoje djece, te se vratio po kćerkicu i suprugu.

"Međutim, vatra se rasplamsala i više nije mogao da uđe", rekli su izvori "Nezavisnih novina".

Kako je rečeno iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, Policijskoj stanici Pale je oko 1.30 prijavljeno da je u mjestu Mokro, opština Pale, došlo do izbijanja požara u kući.

"Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Pale i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Pale koji su lokalizovali požar. U požaru su smrtno stradali tridesettrogodišnja žena i osmogodišnje dijete", rečeno je iz policije.

Uviđaj u prisustvu sudskog vještaka je u toku nakon čega će se znati tačan uzrok požara.

Tijela pronašli u dječijoj sobi

Goran Božić, komandir Odjeljenja vatrogasne jedinice sa Pala, rekao je da požar nije primijećen na vrijeme jer je bilo gluvo doba noći, kada niko nije bio budan.

"Kako imamo informaciju, nastradala majka je probudila muža koji je iznio dvoje djece, svekrvu, svekra, ali je ona je nažalost ostala sa trećim djetetom i nije uspjela izaći", rekao je Božić.

On naglašava da je, nakon prijave, na lice mjesta otišlo jedno vozilo vatrogasaca.

"Zatečena je kuća zahvaćena požarom. Tada smo informisani da se u kući možda nalazi žena i dijete. Gasilo se sa spoljašnje strane nakon čega smo dobili pojačanje i uši u kuću", rekao je Božić, prenosi Srna.

Istakao je da je nakon 45 minuta požar lokalizovan i u dječijoj sobi su zatekli dva ugljenisana tijela. Božić kaže da je gašenje požara trajalo jutros do 3.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije