Hronika

Tragedija u šumi kod Stanara: Stršljenovi usmrtili drvosječu

Tragedija u šumi kod  Stanara: Stršljenovi usmrtili drvosječu
Foto: Ilustracija | Tragedija u Stanarima: Stršljenovi usmrtili muškarca

STANARI - Nenad Stanković (47), iz Ostrožnje Donje, kod Stanara, preminuo je nakon što ga je izbo roj stršljenova, dok je u tamošnjem mjestu Cvrtkovci sjekao stabla u šumi vlasništvo mještanina Pere Tutnjevića.

U izjavi za "Nezavisne", Tutnjević je ispričao sve okolnosti ove strašne tragedije, koja ga ja ostavila u potpunom šoku.

Prema njegovim riječima, kobnih momenata, prekjuče nešto prije sedam časova, roj razjarenih insekata napao je Stankovića i još dvojicu radnika.

"Jednog od njih ubola su dva stršljena, a Stankovića čak pet, i to u glavu! Meni su javili šta se desilo i ja sam se za 20 minuta džipom odvezao gore, kako bih ih spasavao", priča nam Tutnjević.

Prema njegovim riječima, čuo je da je nesrećni Stanković, nakon što je izboden, sjeo i požalio se da mu pomoći nema.

"Rekao je da je izboden po glavi. Odjednom je zajaukao: 'Jao, ja sam gotov'. Onda se samo izvrnuo", naglašava Tutnjević.

Kada je došao na mjesto događaja, pokušao je pomoći Stankoviću, kojeg je, zajedno s još jednim radnikom, utovario u auto. Pohitao je potom u hitnu, u nadi da će Stankovića spasiti, ali mu pomoći nije bilo.

"Zvao sam hitnu. Ljekare sam susreo u putu. Povikao sam doktoru: 'Pomaži, spasavaj'. Doktor je provjerio puls i odmah mi rekao: 'On je odmah, čim je izboden u glavu, umro'", prisjeća se Tutnjević, te dodaje da je ljekar drugom ubodenom radniku dao injekciju, te da je on dobro.

Sagovornik "Nezavisnih" tvrdi da je Stanković imao zdravstvenih problema.

"On, valjda, ima astmu. Nosio je onu pumpicu. Za nekoliko minuta je podlegao nakon napada. Ljekar mrtvozornik je izjavio da ima pet uboda", ističe Tutnjević.

Iz policije su naglasili da su napadnutog muškarca stršljenovi izboli po glavi, ali i tijelu. Policiji je, prekjuče oko 7.30, iz Doma zdravlja Stanari prijavljeno da su ljekari, intervenišući po pozivu, na lokalnom putu u mjestu Dragalovci susreli vozilo kojim je Tutnjević prevozio Stankovića.

"Tom muškarcu su pokušali da ukažu pomoć, ali N.S. nije davao znakove života", rečeno je iz policije.

Stanković, kako saznajemo, nije oženjen i nema djece. Biće sahranjen sutra u 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije