Hronika

Traktor prignječio vozača

Traktor  prignječio vozača
Foto: Zlatan Čekić | Traktor prignječio vozača

SANSKI MOST-Muškarac s inicijalima E.A. (64) je stradao u nedjelju prilikom prevrtanja traktora, a nesreća se dogodila u večernjim satima na lokalitetu sela Kijevo, desetak kilometara od Sanskog Mosta.

Prema riječima portparola MUP-a USK Adnana Beganovića u trenutku nesreće traktor je vukao prikolicu natovarenu drvetom koje je usječeno u šumama u blizini pomenutog sela.

Prema njegovim riječima, okolnosti ovog tragičnog događaja se još uvijek istražuju, uviđaj na licu mjesta obavila je policija, a slučaj je potom preuzeo nadležni kantonalni tužilac.

Kako nezvanično saznajemo, nesreći su doprinijeli i loši šumski putevi, a prilikom prevrtanja, traktor je prignječio nesretnog vozača i on je potom zadobio povrede opasne po život.

 U Hitnoj pomoći Doma zdravlja u Sanskom Mostu obavjestili su nas kako muškarac nije davao znakobe života u trenutku kada je dovezen.

 Iz policije su nam potvrdili kako se u proteklih nekoliko godina dogodilo više nesreća sa smrtnim ishodom ili povređivanjem u kojima su sudjelovali traktori ili radne mašine.

Veliki broj takvih vozila, kako su istakli, bila su neispravna ili nisu prošla obavezan tehnički pregled.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije