Hronika

Traktorom odvezao kolegu kući i poginuo

Traktorom odvezao kolegu kući i poginuo
Foto: N.N. | Traktorom odvezao kolegu kući i poginuo
Ljiljana Radić Ljiljana Radić

KOZARSKA DUBICA, MRKONJIĆ GRAD - Dvije odvojene nesreće koje su se u razmaku od četiri sata desile u utorak na seoskim lokalnim putevima, odnijele su živote traktorista Dragana Sarajlije (56) iz Kozarske Dubice i Vase Palalića (51) iz Mrkonjić Grada.

Nijedan od nastradalih muškaraca, kako nezvanično saznajemo, u momentu nesreće nije izvodio radove, već su tragedije nastale prilikom vožnje traktora.

Palalić je juče na Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci podlegao povredama, koje je zadobio ispred svoje kuće nakon što ga je oko 19.15 na lokalnom putu u mjestu Jasenovi Potoci u Mrkonjić Gradu pritisnuo traktor koji se prevrnuo prilikom vožnje. Palalić je, navodno, palio traktor u rikverc na nizbrdici i kada je pustio kvačilo, radna mašina je krenula unazad, prevrnula se i prikliještila ga. Tom prilikom je on zadobio teške povrede. Kako saznajemo, nastradali nije bio oženjen i nije imao djecu.

Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, a o svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja uzroka saobraćajne nezgode.

Još jedan život izgubljen je u prevrtanju traktora u Kozarskoj Dubici, na lokalnom putu Knežica - Bačvani.

Mještani Knežice, oko 23.15, pronašli su tijelo Dragana Sarajlije ispod traktora koji je prethodno vozio, što su odmah prijavili policiji.

"On je, navodno, te večeri traktorom odvezao kolegu kući. Kad se vraćao od njega, izgubio je kontrolu nad traktorom i sletio. Njegovo tijelo su pronašli mještani zaglavljeno ispod točka", rekao je jedan mještanin Knežice.

Prema njegovim riječima, nastradali muškarac živio je u obližnjem selu kod Knežice i bavio se poljoprivredom, a on takođe nije bio oženjen niti je imao djecu.

Kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave Prijedor, prijavljeno im je da je prilikom slijetanja traktora stradalo pedesetšestogodišnje lice S.D.

Uz saglasnost okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uviđaj su na licu mjesta izvršili policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije