Hronika

Trebinjac osumnjičen da je prijetio tužiocu puškom

Trebinjac osumnjičen da je prijetio tužiocu puškom
Foto: N.N. | Trebinjac osumnjičen da je prijetio tužiocu puškom

TREBINJE - Službenici Policijske uprave Trebinje su uhapsili Trebinjca Zorana J. zbog prijetnje javnom tužiocu Okružnog tužilaštva u Trebinju M.P. puškom, zbog čega postoji osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Napad na sudiju ili tužioca".

On je, kako saznajemo, osumnjičen da je prijetnje tužiocu uputio telefonom zbog nezadovoljstva njegovim radom koji se ticao njega, ali o tome ni u policiji, ni u tužilaštvu nisu željeli da daju bilo kakve informacije.

U Policijskoj upravi Trebinje je saopšteno da su njihovi pripadnici, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje i uz naredbu sudije Osnovnog suda Trebinje, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi ovo lice i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi.

"S obzirom da je lice lišeno slobode još u petak, on je tokom vikenda saslušan u svojstvu osumnjičenog i pušten na slobodu, jer nije stavljan zahtjev za određivanje pritvora", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje nastavljaju dalji rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, pa protiv osumnjičenog slijedi podnošenje Izvještaja zbog krivičnih djela "Napad na sudiju ili tužioca".

S obzirom na kvalifikaciju ovoga djela, najvjerovatnije je da će slučaj biti predat u nadležnost Specijalnog tužilaštva u Banjaluci.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije