Hronika

Predložen pritvor Trebinjcima uhapšenim u Banjaluci

Predložen pritvor Trebinjcima uhapšenim u Banjaluci
Foto: N.N. | Trebinjcima uhapšenim u Banjaluci predložen pritvor

BANJALUKA - Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora Trebinjcima Zlatku Barbariću (44), Goranu Кovačeviću, (27) i Marku Šarencu koji su juče uhapšeni u akciji "Viker" na području Banjaluke.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga  iz člana  207. stav 3. u vezi sa stavom 1.  Кrivičnog zakonika Republike Srpske.

"Osumnjičeni su u utorak 14. jula, po prethodnom dogovoru, na području opštine Laktaši, u namjeri dalje prodaje od nepoznate osobe nabavili opojnu drogu marihuanu u količini od 3.831,05 grama, a koju su potom držali u apartmanu koji su predhodno iznajmili na području Grada Banjaluka", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi  ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače 197. stav 1. tačka  b.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci. 

POVEZANA VIJEST:

Trebinjci "pali" u banjalučkom motelu s četiri kilograma droge

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije