Hronika

Trebinjcu podvalili maramice u koverti umjesto 10.000 KM

Trebinjcu podvalili maramice u koverti umjesto 10.000 KM
Foto: Ilustracija | Trebinjcu podvalili maramice u koverti umjesto 10.000 KM

TREBINJE - Trebinjska policija uhapsila je juče dvije osobe, državljanina Makedonije, zbog sumnje da su prevarila jednu osobu iz Trebinja i uzela joj 10.000 maraka, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

V.D. (1945) i A.S. (1959), zbog sumnje da su 30. aprila počinili krivično djelo "Prevara", predata su Okružnom tužilaštvu u Trebinju.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje, radi se o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je koristila lažna identifikaciona dokumenta.

"Policijski službenici su identifikovali gore pomenuta lica, a prema prikupljenim informacijama, došlo se do saznanja da se navedena lica duži vremenski period bave izvršenjem krivičnih djela prevara, na području zemalja bivše Jugoslavije, kao i zemalja Evropske Unije. Na ovaj način, lica su pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više desetina hiljada konvertibilnih maraka", saopšteno je iz PU Trebinje.

Kako nezvanično saznaje portal "Direkt", V.D i A.S. su se jednoj osobi iz Trebinja predstavili kao predstavnici telekomunikacione kompanije i ponudili joj da bude njihov zastupnik u Trebinju, za šta joj je navodno potrebno 10.000 maraka.

Da bi ugovorili posao, bilo je potrebno da oštećeni dokaže da ima 10.000 maraka u kešu. Nakon što je oštećeni u koverti kao dokaz priložio 10.000 maraka, V.D. i A. S. su zamijenili koverte, pri čemu su uzeli onu s novcem, a oštećenom ostavili kovertu sa papirnim maramicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije