Hronika

Trebinjski policajci sve češće na meti napada

Trebinjski policajci sve češće na meti napada
Foto: N.N. | Trebinjski policajci sve češće na meti napada

TREBINJE - Prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira i prilikom drugih akcija službenici Policijske uprave Trebinje su sve češće izloženi napadima, pa su u posljednja tri mjeseca evidentirana četiri napada na policajce, saopšteno je iz PU Trebinje.

"Policija je najviše reagovala prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, gdje je počinjeno 95 prekršaja. Najviše je bilo vrijeđanja, ali i ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija - i to 17 prekršaja, gdje često bude napadnuta i policija, ali smo i mi morali 16 puta upotrijebiti silu", pojasnio je načelnik Sektora policije u PU Trebinje Petar Kozjak, napominjući da je u prvom tromjesečju ove godine ipak smanjen broj narušavanja javnog reda i mira u odnosu na isti period lani.

"U privrednom kriminalitetu je najviše bilo nedozvoljene trgovine akciznom robom, a uglavnom se radi o nelegalnom prometu cigareta, gdje je vrijednost oduzete robe 225.000 maraka", naveo je načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Trebinje Željko Đogović.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je napomenuo da je stanje javnog reda i mira zadovoljavajuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije