Hronika

Trezorista optužen za pronevjeru 268.153 KM

Trezorista optužen za pronevjeru 268.153 KM
Foto: N.N. | Trezorista optužen za pronevjeru 268.153 KM

BIJELJINA, ZVORNIK - Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Srđana Cvijetinovića iz zvorničkog mjesta Osmaci, zbog sumnje da je, kao trezorista u Novoj banci, Filijala Zvornik, pronevjerio 268.153 KM.

U optužnici se navodi da se o zakon ogriješio od 25. septembra do 22. decembra 2014. godine, kada je bio zadužen novcem u trezoru, takozvanoj pozadinskoj blagajni, te blagajni.

"Uzeo je novac iz trezora sačinjavajući lažne dnevne izvještaje o stanju novca u trezoru i blagajni, gdje je pri takozvanoj saldaciji blagajne unosio neistinite podatke po kojima se slagalo knjigovodstveno stanje i stvarno stanje trezora i blagajne", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je te izvještaje ovjeravao pečatom banke, i to pečatom kojim je on bio zadužen, kao i pečatom  kojim je bila zadužena radnica koja je od 20. februara 2014. godine bila na porodiljskom bolovanju te je njen pečat bio deponovan u trezoru.

"Na taj način je stvarao privid da je izvršena kontrola stanja blagajne i trezora od strane drugog radnika banke i da se to stanje slaže sa knjigovodstvenim stanjem, kako se  ne bi utvrdilo da je iznio novac iz banke", piše u optužnici. Ističe se da je u tome otkriven 22. decembra 2014. godine kada je izvedena iznenadna vanredna kontrola trezora.

"Tada je utvrđeno da je uzeo 268.153 KM, za koliko je oštetio Novu banku", piše u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije