Hronika

Dječake tražili u šumi u kojoj ima preostalih mina iz rata

Dječake tražili u šumi u kojoj ima preostalih mina iz rata
Foto: Pixabay | Tri dječaka se izgubila u šumi, pronađeni nakon pet sati

DOBOJ - Šetnja šumom trojice četrnaestogodišnjaka iz Modriče završila se petočasovnom potragom za njima, jer su, umjesto putem kojim su krenuli, odlučili da se kući vrate prečicom i - izgubili se.

Pomoćniku komandira Policijske stanice Modriča koji nije bio na dužnosti u srijedu oko 19 časova obratio se J.S. i zatražio pomoć, jer mu se sin javio telefonom i požalio da se sa dvojicom prijatelja izgubio u šumi.

"On je izjavio da je njegov sin sa još dva prijatelja iz razreda bio na izvoru Šićara, te su krenuli prečicom kroz šumu, ali su zalutali i ne znaju gdje se nalaze", navode u Policijskoj upravi Doboj.

Na teren su odmah krenuli pomoćnici komandira i patrola Policijske stanice Modriča, koji su na putu do šume sreli oca jednog od dječaka i njihovog komšiju, te zajedno krenuli u potragu za maloljetnicima.

Bezazlena šetnja maloljetnika se tako na kraju pretvorila u dramatičnu potragu i svi su napregnuli snagu da pronađu izgubljene dječake, kako ne bi dočekali mrklu noć u šumi.

Dok je trajala potraga, otac koji se obratio za pomoć policiji cijelo vrijeme je mobilnim telefonom bio u kontaktu sa sinom, ali kako su dublje ulazili u šumu povremeno se gubio signal, što je otežavalo potragu.

"Na tom terenu ima minskih polja zaostalih iz rata, tako da potraga nije bila nimalo jednostavna. Padala je noć, a dječaci nisu znali da objasne gdje se nalaze. Kada je otac pitao sina da li ima nešto u blizini osim stabala šume, dječak je kazao da vidi dalekovod, tako da je on bio orijentir. Pošto jedan od policajaca iz patrole dobro poznaje teren odmah su se zaputili ka tom mjestu, koje se nalazilo na suprotnoj strani od one sa koje su dječaci prečicom krenuli da se vraćaju kući, ne poznavajući teren i izgubivši se usput", priča izvor "Nezavisnih".

Nakon višečasovne potrage oko sat iza ponoći na nepristupačnom terenu duboko u šumi u blizini mjesta Riječani Gornji dječaci su pronađeni, bili su mokri od kiše koja je padala i uplašeni, ali bez vidnih povreda.

"Policijski službenici su oca, mještanina i pronađene maloljetnike službenim vozilom odvezli kućama", kazali su juče u Policijskoj upravi Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije