Hronika

Tri godine iza rešetaka zbog pokušaja ubistva poznanika

Tri godine iza rešetaka zbog pokušaja ubistva poznanika
Foto: Arhiva | Tri godine iza rešetaka zbog pokušaja ubistva poznanika

DOBOJ - Joco Milošević (59) iz Broda u dobojskom Okružnom sudu osuđen je na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva poznanika Srete G. (65), kojeg je udario sjekirom po glavi i povrijedio.

Osuđenom je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, u kome se nalazi od 4. aprila ove godine. Obavezan je i da plati troškove krivičnog postupka 3.610 maraka i 150 maraka sudskog paušala u roku od 30 dana nakon pravosnažnosti presude. 

Kako se navodi u presudi,  sve se desilo 3. aprila ove godine u Brodu oko 18 časova, kada su se pomenuta dvojica posvađali na ulici. Tokom te prepirke Milošević je Sretu G. udario dva puta pesnicom u lice te otišao biciklom prema naselju Tulek.

"Nakon toga napadnuti je krenuo za njim automobilom te  ga je sustigao u Ulici Majke Jevrosime u Brodu i izašao iz vozila. Optuženi Milošević je tada sjekirom koju je držao u ruci napao i udario Sretu G. u glavu, ali je on uspio da mu je otme i baci  prema svom vozilu",  stoji u presudi. Kako se dalje navodi, kod Miloševića je ostao dio polomljene drške sjekire, kojim je ponovo napao Sretu te ga udario više puta u predjelu glave i leđa. 

"Napadnuti je od tih udaraca pao, a Milošević je nastavio da ga udara i dok je ležao povrijeđen", ističe se u presudi.  Kako se u presudi navodi, Sreto G. je u napadu zadobio više razderotina i posjekotina u predjelu glave, praćenih okolnim krvnim podlivom i u predjelu srednjeg prsta lijeve šake, a te povrede su u vrijeme povređivanja predstavljale laku tjelesnu povredu.

Povrijeđeni Sreto je nakon napada prevezen u Dom zdravlja u Brodu, odakle je premješten u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka", gdje su mu i sanirane povrede. Nakon napada policija je pronašla krvavu sjekiru u gepeku vozila Srete G., gdje je pronađena i gumena palica. Zbog toga se u početku nije znalo čija je sjekira, da li od napadača ili žrtve. 

Prema informacijama iz istrage tog dana prije tuče Milošević i Sreto G. su se družili da bi se iznenada posvađali nasred ulice. Prema riječima mještana Broda, Sreto i njegov napadač Milošević su se družili i ranije i često išli zajedno na piće pa nikome nije jasno šta je desilo da dođe do sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije